En Sıcak Konular

Bu coşkuya ihtiyacımız var

10 Ekim 2008 15:32 tsi
Zor günler geçiren ülkemiz Ay-Yıldız'ın zaferiyle moral bulmak istiyor.

2010 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki rakibimiz Bosna Hersek, tek hedefimiz de üç puanla yola devam etmek.

5 Grup'taki üçüncü maçımızda İnönü'de Cumartesi akşamı saat 21:00'de konuk edeceğimiz Bosna Hersek'i devirerek ikinci galibiyetimizi elde etmek istiyoruz. Bosna Hersek maçına neredeyse bir takmı dolusu sakat futbolculardan yoksun çıkacak olan Ay-Yıldızlı ekibimiz grubundaki ilk maçta deplasmanda Ermenistan'ı 2-0 yenerek ilk galibiyetini elde etmiş ardından karşılaştığı Belçika ile 1-1 berabere kalmıştı.

5. Grupta 4 puanla ikinci sırada yer alan A Milliler'in grubundaki diğer rakiplerinden, puanı bulunmayan Estonya, 6 puanla liderlik koltuğunda oturan İspanya'yı konuk ediyor. 4 puanı bulunan Belçika da 3 puanlı Ermenistan'ı ağırlayacak.

BJK İnönü Stadı'nda oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Viktor Kassai yönetecek. Kassai'nin yardımcılıklarını ise Gabor Eros ve Tibor Vamos yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Sandor Szabo.

-AY YILDIZ'IN 456. SINAVI-

A Millilerimiz, Bosna-Hersek ile oynayacağı maçla tarihindeki 456. sınavını verecek. Ay-yıldızlı ekibimiz 85 yıllık tarihinde 239'u resmi, 216'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 455 maçta 159 galibiyet, 109 beraberlik alırken, 187 kez de rakiplerine yenildi. Millilerimiz attığı 584 gole karşılık, kalesinde 699 gol gördü.

-BOSNA-HERSEK İLE 4. RANDEVU-

A Milli Takımımız, Bosna-Hersek ile ise tarihindeki 4. maçına çıkacak.Millilerimiz, Bosna-Hersek ile daha önce oynadığı 2 resmi, 1'i özel 3 karşılaşmada, 1 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı. Ay-yıldızlı ekibimiz attığı 3 gole karşılık, kalesinde de 5 gol gördü.

-BOSNA HERSEK'TEN 62 SIRA YUKARIDAYIZ-

FIFA Dünya Sıralaması'nda 75. sırada yer alan Bosna Hersek bu ay açıklanan yeni listede aynı yerde kalırken, A Millilerimiz üç sıra gerileyerek 13. sıraya yerleşti.

Bosna Hersek 2007'de en iyi derecesi olan 25. sırayı görürken, A Millilerimizin 2004'te 5. sıradaydı ve yeniden ilk 5'e girmeyi hedefliyor.

-BU YOLUN SONU GÜNEY AFRİKA-

2008 Avrupa Şampiyonası'nda sergilediği performansla -yeniden- bütün dünyanın konuştuğu bir takım haline gelen ulusal takımımız, 2002 Dünya Kupası'nın ardından girdiği duraklama döneminden harika bir çıkış yapmayı başardı.

Sırada 2010 Dünya Kupası var. Finallere katılmak için zorlu bir eleme süreci var, ve bu zorlu serüven kıran kırana maçlarla başladı...
Dünya Kupası elemelerinde Avrupa Bölgesi'nin 5. Grubu'nda yer alan Ay-Yıldızlı ekibimiz ilk sınavını deplasmanda Ermenistan karşısında verdi ve bu maçı 2-0 kazandı. İkinci maçında Belçika'yı konuk eden A Milliler bu maçtan şanssız bir şekilde 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Ermenistan, Belçika, Bosna Hersek, Estonya ve İspanya'nın yer aldığı gruptan çıkarak 2010'da Güney Afrika'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası'nda yer almak isteyen Türkiye, daha önce 1954 ve -üçüncü olarak tarihe geçtiği- 2002'de Dünya Kupası deneyimi yaşadı.

85 yılda 4 teknik adamın görev yaptığı A Milli Futbol Takımı'nda Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynamasını sağlayan Fatih Terim Ay-Yıldızlı ekibin başında 80. kez sahaya çıkacak. ''İmparator'' Bosna Hersek maçında Milli Takım ile birlikte 38. galibiyetini hedefliyor. Avrupa Şampiyonası'ndan önce ''Herkese Türkiye'yi hatırlatmakta fayda var'' açıklamasını yapmış olan Terim, 2010 Dünya Kupası Elemeleri'ne başlamadan önce de ''Gereken hatırlatmayı yaptık şimdi devamını getireceğiz'' ifadesini kullanmıştı.

-HEDEF GERİDE KALAN MAÇLARDA MAKSİMUM PUANI TOPLAMAK-

İlk iki maçta aldığı 4 puanla gruba başlayan A Milliler Cumartesi akşamı Bosna Hersek ile yapacağı üçüncü maçında sadece üç puan hedefliyor. 11 Ekim'deki Bosna Hersek maçının ardından 15 Ekim'de Estonya ile deplasmanda üç puan mücadelesi verilecek. Türkiye'nin grubundaki en zorlu sınavı olarak görülen maçta ise deplasmanda 28 Mart 2009'da İspanya karşısına çıkılacak.

Ay-Yıldızlı ekibimiz Dünya Şampiyonu'nu bu sefer 1 Nisan 2009'da Türkiye'de konuk edecek. 2009'un 5 Eylül'ünde Estonya'yı ağırlayacak olan Türkiye 9 Eylül'de ise Bosna Hersek deplasmanına çıkacak. 10 Ekim'de Belçika'ya gidecek olan Ay-Yıldızlı ekibimiz grubundaki son maçında ise 5. Grup'ta ilk maçında karşılaştığı ve 2-0 mağlup ettiği Ermenistan'ı Türkiye'de ağırlayacak.

-MUHTEMEL 11'İMİZ-

BJK İnönü Stadı'nda saat 21:00'de konuk edeceğimiz Bosna Herkes karşısında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in sahaya sürmesi beklenen muhtemel 11 belli oldu. Sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta oldukça zorlanan Terim'in sahaya tek forvet çıkması bekleniyor.

Muhtemel 11'imiz:
"Volkan, Sabri, İbrahim Kaş, Servet, Hakan Balta, Mehmet Aurelio, Colin Kazım, Arda, Ayhan, Uğur Boral, Halil Altıntop (Batuhan, Mevlüt)."

-PUAN DURUMU-

Türkiye gruptaki ilk 2 maçında deplasmanda Ermenistan'ı 2-0 yenerken, kendi evinde Belçika ile 1-1 berabere kaldı. Bosna-Hersek ise deplasmanda İspanya'ya 1-0 yenilip, kendi sahasında Estonya'yı 7-0'la geçti.

Türkiye'nin de yer aldığı 5. Grup'ta son puan durumu şöyle:

TAKIMLAR          O    G    B    M    A    Y    P
--------------------------------------------------
İspanya           2    2    0    0    5    0    6
Türkiye           2    1    1    0    3    1    4
Belçika           2    1    1    0    4    3    4
Bosna-Hersek      2    1    0    1    7    1    3
Ermenistan        2    0    0    2    0    6    0
Estonya           2    0    0    2    2   10    0

habertürk



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs