En Sıcak Konular

CHP, Baboğlu'nu Meclis'e taşıyor!

10 Ekim 2008 13:43 tsi
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Hava Org. Baboğlu'nun hava kuvvetlerine ait alanlarda golf sahası yaptırdığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine getirdi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, şehit haberlerinin duyulduğu gün Antalya Serik'te golf oynayan Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu'nun hava kuvvetlerine ait alanlarda golf sahası yaptırdığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine getirdi. Atilla Kart, önergesinde, "Bu tarz bir harcama, şehitlerimizin anısına da en hafif deyimiyle saygısızlık anlamına gelecektir" dedi.

Atilla Kart, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, terörle mücadelenin hayati önem kazandığı, kamu harcamalarının tam bir tasarruf ve disiplin içinde uygulanması zorunluluğunun her kurum için geçerli olduğu bir dönemde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde muhtelif alanlara 'golf sahası' yapımına yönelik çalışmaların sürdürüldüğüne dair bilgilerin basına ve kamuoyuna yansıdığını hatırlattı. Atilla Kart, "Önemle ifade ediyoruz ki, yukarda sözü edilen kritik bir dönemde ve sınırlı kişilere hizmet etmek amacıyla, bu tür ve özel' harcamaların yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu tarz bir harcama, kabul edilmesi gerekir ki savurganlık anlamına geleceği gibi, şehitlerimizin anısına da en hafif deyimiyle saygısızlık anlamına gelecektir" dedi.

CHP'li Atilla Kart, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yapımı sürdürülen golf sahası çalışması söz konusu mudur? Böyle bir çalışma varsa, kaç yerde bu nitelikte çalışma yapılacaktır. Yapılacak harcamanın tutarı nedir? Konya 3. Ana Jet Üssü bünyesinde benzeri bir çalışma yapılmakta mıdır? Aynı zamanda bazı birimleri askeri havaalanı olarak hizmet veren ve keza sivil havaalanı ulaşımı alanında da yararlanılan böyle bir tesise, yukarıda ifade edilen nitelikte çalışmaların sürdürülmesinin gerekçesi nedir? Bu tarz bir harcama yapılması, keyfi ve sorumsuz bir davranışın dışında, aynı zamanda 'görev ve yetkinin kötüye kullanılması' anlamına gelmez mi? Bakanlık olarak bu konuda nasıl bir tavır içinde olacaksınız?"

(CİHAN)




Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs