Provokasyona bak! | " /> iyibilgi zoom " /> Provokasyona bak! | "/> iyibilgi zoom "/>

En Sıcak Konular

Demirel’i korkutan eller: Provokasyona bak!

10 Ekim 2008 13:23 tsi
Demirel’i korkutan eller: Provokasyona bak! Türkiye terörle mücadeleyi tartışırken karanlık eller çalışmaya devam ediyor. O duvarlara yazılan yazılar bir şeyi anlamayı kolaylaştırıyor: Süleyman Demirel neden korkuyor? iyibilgi zoom

Aktütün saldırısından daha önceydi. Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova’da mahalleli arasındaki münferit bir tartışma aniden yerli halk ile ‘doğudan göç etmiş’ komşuları arasında ‘etnik’ gerilime dönüşmüştü. Daha sonra Adana’da benzer bir gerilim baş göstermiş, Aktütün saldırısı da gerçekleşince kimi gazeteciler ‘terör sorunu çözülmezse gerilim Anadolu’ya yayılacak’ endişesini dile getirmişti.

Bu haklı endişeyi sadece bazı gazeteciler değil, uzun bir süredir suskunluğunu koruyan dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de paylaştığını yaptığı açıklamayla ortaya koydu. Saldırıdan üç gün sonra, 7 Ekim’de yaptığı açıklamada tecrübeli devlet adamı Demirel şunları söyledi: Bu mesele bir Türk-Kürt kavgası değildir. Beraber yaşamak isteyen Türklerle, beraber yaşamak isteyen Kürtler, kopmak isteyenlere fırsat vermelidir. Bu mesele hiç bir zaman bir Türk-Kürt hadisesi haline gelmemelidir ve ben 'Kürdüm', ben 'Türküm' diyen bütün vatandaşlarıma 30 senedir sesleniyorum; Birbirinize, aranızda hiçbir mesele yokken, durup durduğunuz yerde, düşman gibi bakmayın.

Türkiye’deki iç siyasi gerilimde ‘inisiyatif’ alan ancak kapatma davası sonrasında güncel konularla ilgili konuşmamayı tercih eden Demirel’in sessizliğini bozduğu ilk konu buydu. Demirel’in bu konuda sessizliğini bozması önemli bir tehlikenin sezilmesi olarak yorumlanıyor. Özellikle Altınova’da yaşananların PKK’nın ekmeğine yağ süreceği yorumlarının yapıldığı şu günlerde gizliden gizliye hissedilen ‘provokasyon’ havasının Demirel’i kaygılandırdığı ileri sürülüyor.

Nitekim Demirel haksız değil. Terör sorununu çözemeyen ve çözümü hala OHAL tedbirlerinde arayan Türkiye yeni ve karanlık provokasyonlara gebe.

Bunun son örneği Iğdır’da yaşandı. Iğdır’da şehir merkezinin çeşitli yerlerine çeşitli provokatif duvar yazıları yazıldı. ülkücü sloganlar içeren yazılar, Iğdır Ülkü Ocakları Dergisi Temsilciliği mensupları tarafından üzeri kireç ile boyanarak silindi. Ülkü Ocakları Dergisi Iğdır Temsilcisi Mücahit Yalçın, şehrin Bağlar Mahallesi, Topçular Sokak ve Atatürk Caddesi'nde kimliği belirsiz kişiler tarafından yazılan ülkücü sloganları kendilerinin yazmadığını söyledi. Yalçın, yazıların amacının provokasyon olduğuna dikkat çekti. Kardeş kavgası istemediklerini belirten Yalçın, "Birileri bizlerin adını kullanmıştır. Hiç kimsenin oyununa gelmeyeceğiz. Kimse bizi sokağa çekemeyecektir." dedi. Bu arada şehrin çeşitli yerlerine provokatif amaçlı 'Türk'e kefen giydirmek hangi i... haddine, şehitler ölmez, Apo'nun .... yıldıramaz bizleri, dişe diş kana kan intikam, Ülkücü militanlar" sloganları yazılmıştı.

iyibilgi.com



Bu haber 1,188 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,933 µs