Türk general tepki topladı | " /> Türk general tepki topladı | "/>

En Sıcak Konular

Guardian: Türk general tepki topladı

10 Ekim 2008 13:09 tsi
Guardian: Türk general tepki topladı Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün saldırı sırasında golf oynadığının ortaya çıkması ile başlayan tartışmaları İngiliz The Guardian gazetesi sayfasına taşıdı.

Gazete, "Hava Kuvvetleri Komutanı, harekâtı golf sahasından yönettiği için tepki topladı" şeklinde bir başlık ile gelişmeleri okuyucularına duyurdu.

Gazete, "Ordunun kendini modern ve laik devletin koruyucusu olarak gördüğü Türkiye'de silahlı kuvvetlerin eleştirilmesi neredeyse imkânsızdı. Ancak 17 askerin PKK ile girdikleri çatışmada ölmesinden birkaç saat sonra üst düzey bir komutanın golf oynarken görüntülenmesi üzerine sorgulanmaya başladı." yorumunda bulundu. Gazete, Aktütün Karakolu'nda 17 şehit verildiğine dair haberlerin ortaya çıkması ardından Orgeneral Babaoğlu'nun Antalya'da bir golf turnuvasına katıldığını belirtti. Gazete, Babaoğlu'nun golf oynadığının ortaya çıkması ardından Hava Kuvvetleri Komutanı'nın PKK'ya yönelik saldırıları koordine ettiğini söylediğini kaydetti. Babaoğlu'nun golf oynadığını gösteren fotoğrafların Vakit ve Taraf gazetelerinde yer aldığını belirten gazete, "Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, medya tarafından daha önce bu seviyedeki bir komutanın maruz kalmadığı bir biçimde sıkıştırılıyor." dedi. Guardian, Vakit ve Taraf'ın yanı sıra "geleneksel olarak asker ile dost geçinen" laikçi gazetelerin de Babaoğlu'nu eleştirdiğini belirtti.

Guardian, Babaoğlu'nun açıklama yaparak olaydan haberdar olması ile PKK'ya yönelik hava saldırılarını koordine ettiğini söylediğini bildirdi. Ancak gazete, Genelkurmay'ın açıklama yaparak Orgeneral Babaoğlu'nun olaydan Ankara'ya dönünce haberi olduğunu açıkladığını da belirtti. Bunun yanı sıra Guardian, gazetelerin baskına ilişkin istihbarat ve operasyonel bir hata olup olmadığını da sorguladığını yazdı.

The Financial Times gazetesi de Aktütün saldırı ardından "yeterliliği pek tartışılmayan" ordunun da eleştirileri oklarına hedef olduğunu yazdı. Gazetelerin Orgeneral Babaoğlu'nun golf oynadığına dair fotoğrafların gazetelerde yer aldığını belirterek, "Bazıları, Babaoğlu'nun cenaze törenlerine katılması gerektiğini söylüyor." şeklinde yazdı. Gazeteye konuşan uzman Gareth Jenkins, durumu "ulusal psikolojiye büyük bir şok" olarak niteledi. (CİHAN)



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,369 µs