En Sıcak Konular

Yine CHP'li belediye yine aynı skandal

10 Ekim 2008 12:57 tsi
Kırklareli'nde yaşayan vatandaşlar şu sıralar içme suyu problemi ile karşı karşıya.İzmir'deki skandalın bir benzerini yaşıyorlar.

Kırklareli İl merkezinde kullanma ve içme suyunun renginde ve kokusunda meydana gelen değişikliğin mikrobiyolojik açıdan uygun olup olmaması ve insan sağlığını tehdit edecek bir kirlenmenin bulunup bulunmadığıyla ilgili İl Sağlık Müdürü basın açıklaması yaptı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin Sağlık Bakanlığı ve Kırklareli Valimiz sayın Hüseyin Avni Coş'un direktifleri üzerine il merkezinin içme ve kullanma suyunu, gerek il halk sağlığı labaratuvarında, gerekse İstanbul Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü Labaratuvarında yapılan analizlerin standartlara ve mevzuata uygun olduğunu ve insan sağlığını tehdit edecek bir kirlenmenin bulunmadığını belirterek, ancak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) nun standartlarına göre mangan oranının limit değerlerinin çok üzerinde olması sebebiyle son zamanlarda Kırklareli içme suyunun renginin değişerek bulanık ve sarı renkte aktığı suda ağır bir kokunun oluştuğu tespit edilmiştir.

Bu durumun vatandaşlar arasında şikayete sebebiyet verdiği belirlenmiştir. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü olarak ortaya çıkan son durum İl Hıfzıssıhha meclisinin olağan toplantılarında pek çok kez gündeme gelmiş ve içme suyunun kalitesinin iyileştirilmesine yönelik düzeltici, önleyici tedbirlerin alınması suyun fiziksel ve mikrobiyolojik yönden halkımızın içilebilir ve kullanılabilir hale getirilmesi için Kırklareli Belediyesine defaaten uyarıda bulunmamıza rağmen bir türlü gerekli önlemlerin alınmadığı ve mangan oranının düşürülmesi için teknik altyapının faaliyete geçirilmesinde gerekli hasasasiyetin ivedilikle gösterilmesi gerekmektedir dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin "İçme suyundaki mangan oranın bu seviyede devam etmesi durumunda ve bu suyun içilerek tüketilmesi durumunda içen kişilerde halsizlik,uykusuzluk, duygusal bozukluklar, unutkanlık, baş ağrısı,solunum sisteminde beyinde gözükür" dedi.

Dr.Mehmet Bilginin açıklama yapması üzerine, Kırklareli Belediye Başkanı basın mensuplarını Kırklareline içme suyu sağlayan baraja götürerek ve suyun klorlandığı alanı gezdirdi.Sağlık Müdürünün açıklaması üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgini siyaset yapmakla suçladı.

Suçlamalar üzerine Cihan Haber Ajansı'na tekrar bir açıklama yapan il Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin; İnsan sağlığının herşeyden önemli olduğunu belirterek, Öncelikle biz kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde asla siyaset yapmadan yaptığımız teknik analizlerin sonucunu ilgililere iletttik.

Bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak bizim birinci derece vazifemizdir.İl Sağlık Müdürü olarak ne Belediye Başkanının şahsıyla nede mensup olduğu parti ile ilgili değiliz biz görevimizi yapıyoruz.Belediye başkanına her türlü yardıma hazırız. Bu konuda biz İl Hıfzıssıhha Meclisinde Kırklareli Belediyesine gerekli uyarıları ve teknik açıdan yapılması gerekenleri Kırklareli İl Hıfzıssıhha meclisinin 13.11.2007 tarihinde karara bağlandığı ve oy birliği ile karar verildiğini belirtti.

Kırklareli Belediyesinin İl Hıfzıssıhha Meclisinin kararını yerine getirmemesi suçtur.İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin 7 ekim 2008 de yapılan analizlerle ilgili suda aşırı miktarda çıkan mangan oranlarını açıkladı. Kırklareli nin değişik üç noktasından alınan su örneklerinden, Karahıdır Mahallesi Hıdırbey cami çeşmesinden alınan suda mangan 1161 g/l, Kırklareli Belediyesi arıtma çıkışından 1261 g/l ve Sağlık Müdürlüğü çay ocağından alınan sudan 1063 g/l mangan oranlı su analizi çıkmıştır.

İçme ve kullanma sularında mangan sınır değeri ise 50 g/l dir.İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Bilgin ; Manganez in yeryüzünde heryerde bulunabilen çok yaygın bir bileşen olduğunu ve sularda doğal olarak bulunduğu belirterek ancak şu unutulmamalıdır ki manganın zararları ne kadar süre ve ne kadar dozda alınması ile ortaya çıkar bilinmemektedir.Önemli olan insan sağlığına zarar vermeden en erken dönemde tedbir almaktır. dedi.

CİHAN



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,798 µs