lüks! | " /> lüks! | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ’a göre golf lüks!

10 Ekim 2008 08:56 tsi
Başbuğ’a göre golf lüks! ‘Ben gevşemek için golf oynarım’ diyen ‘Hollanda Genel Kurmay Başkanı’na Orgeneral Başbuğ bakın ne yanıt vermiş...

Orgeneral Başbuğ ‘Ben gevşemek için golf oynarım’ diyen ‘Hollanda Genel Kurmay Başkanı’na ‘Bizim Türkiye’de böyle bir lüksümüz yok’ yanıtını vermiş

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun 17 askerin şehit düştüğü Aktütün baskınından sonra Antalya’da golf oynama devam etmesiyle ilgili tartışmalar sürerken Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un bu sporu ‘lüks’ olarak nitelediği ortaya çıktı. Başbuğ, kendisine “Gevşemek için dört-beş saat golf oynuyorum” diyen Hollanda Genelkurmay Başkanı’na “Türkiye’de böyle şeyler yapma lüksümüz olmuyor” karşılığını vermiş. Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand ve CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, Başbuğ’un Hollandalı muadiliyle arasında geçen bu anektodu 17 Eylül’de televizyonların yöneticilerine anlattığını anımsatırken, Yeni Şafak Gazetesi Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun Konya 3. Ana Jet ve Ankara 4. Ana Jet Üsleri’ne golf sahası yaptırdığını iddia etti.

PKK’lıların Aktütün Karakolu’na saldırdığı geçen cuma günü Antalya Belek’te olan Orgeneral Babaoğlu, eskiden beri golf oynamayı çok sevdiğini bu nedenle de Antalya’da iken arkadaşları ile birlikte golf oynadığını söylemişti.

Babaoğlu, Genelkurmay Başkanlığı’nın saldırıda 15 askerin şehit olduğunu cumartesi sabahı duyurmasına rağmen kendisinin olaydan akşam saatlerinde haberdar olduğunu söylemişti. Babaoğlu’nun sözleri Genelkurmay’ın önceki gün yaptığı açıklamayla da teyit edilmişti.

Bu tartışmalar devam ederken, Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un 17 Eylül’de televizyon yöneticileriyle buluştuğu bilgilendirme toplantısında anlattığı bir anektod, Başbuğ’un golf sporuna Babaoğlu’ndan farklı baktığını gösterdi. O günkü toplantıya katılan Ferhat Boratav ve Mehmet Ali Birand’ın anlattığına göre, verilen arada Başbuğ, gazetecilerle sohbet ederken Hollanda Genelkurmay Başkanı ile arasında geçen diyaloğu şöyle aktardı:

“Hollanda Genelkurmay Başkanı, ‘Boş vakitlerinde ne yapıyorsun? Ben gevşemek için 4-5 saat golf oynuyorum’ dedi. Ben de kendisine ‘Ne yazıkki bizim Türkiye’de böyle şeyler yapma lüksümüz olmuyor’ dedim.”

Bu arada Yeni Şafak gazetesinin dün sürmanşetinden duyurduğu haberde, Orgeneral Babaoğlu’nun golf sevgisini hava kuvvetlerine yaymak amacıyla Konya’daki 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı ile Ankara’daki 4. Jet Hava Üssü Komutanlığı’nda golf sahaları yaptırdığı iddia edildi. Habere göre Golf Federasyonu Konya İl Temsilcisi Tülay Şener, geçen haziran ayında yaptığı açıklamada 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı’na golf sahası yapılacağını doğrularken, amaçlarının golf sporunun Türkiye genelinde yaygınlaştırılması olduğunu söylemişti. Ankara’daki üste Çimyapı isimli şirket tarafından yapılan golf sahası ise, şirketin internet sitesinde referans tesisler arasında gösteriliyor.

Babaoğlu’nun talimatı ile İzmir Çiğli’deki 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı ile Hava Eğitim Komutanlığı’na da mini golf aletleri alındığı öne sürüldü. Haberde bir golf sahasının maliyetinin büyüklüğüne göre 500 milyon YTL’ye kadar çıkabildiği bakım masraflarının da yıllık 200 bin YTL’yi bulabildiği vurgulandı.

radikal



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,647 µs