ilginç vasiyeti! | " /> ilginç vasiyeti! | "/>

En Sıcak Konular

Aktütün komutanının ilginç vasiyeti!

10 Ekim 2008 08:32 tsi
Aktütün komutanının ilginç vasiyeti!
1990'lı yıllarda Aktütün Karakolu'nda görev yapan emekli Albay Erdal Sarızeybek, terörle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarızeybek canlı yayında vasiyetini de açıkladı.

Terör olaylarının en yoğun olarak yaşandığı 1990'lı yıllarda Aktütün Karakolu'nda görev yapan emekli Albay Erdal Sarızeybek Show Tv'de Siyaset Meydanı Programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aktütün Karakolu'nun bulunduğu bölge hakkında bilgiler veren ve teröristlere yönelik girdiği çatışmaları aktaran Sarızeybek, terör sorununun nasıl çözülmesi gerektiği yönünde fikirlerini açıkladı.

PKK'NIN ARŞİVİ VE KASASI ORTAYA ÇIKARILMALI

Türkiye'de faiili meçhullerin sorulduğunu hatırlatan Sarızeybek en büyük faili meçhullerin şehit verilen askerler olduklarını söyledi. resmi rakamlara göre 6 bin 500 asker ve bir o kadar da sivil insanın şehit olduğunu hatırlatan Sarızeybek, devletin bunların faillerini bulması gerektiğinin altını çizdi. Şehitlerin faillerini bulabilmek için PKK'nın arşivlerinin mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini sözlerine ekleyen Sarızeybek, PKK arşivlerine yönelik çok ilginç bilgiler verdi.

KANDİL'DE ÖZEL YER YAPTIRDILAR

PKK'nın düzenli bir şekilde arşiv tuttuğuna dikkat çeken Sarızeybek, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 1999'da Talat Şalk tarafındandan sorgulanması esnasında arşivlerden sözettiğini de hatırlattı. PKK'nın arşivlerinin Suriye, Kandil ve Avrupa'da bulunduğunu söyleyen Sarızeybek, Kandil'de arşivler için özel bir yer yapıldığından bahsedildiğini de kaydetti.

BİZ PKK'LILARIN KİMLİKLERİNİ TESPİT EDEMİYORUZ

Askerin yaptığı operasyonlarda ölü olarak ele geçirilen teröristlerin büyük bölümünün kimliklerinin tespit edilemediğini hatırlatan Sarızeybek, bunun sebebini de teröristlerin dağa çıkmalarının ardından kimliklerinin toplanarak hepsine tek tek kod isim verilmesine bağladı. Sarızeybek, "Dağa çıkarılınca önce kimlikleri toplanıyor, sonra terörist elbisesi veriliyor. Bunların büyük bölümünün kimliklerini biz tespit edemiyoruz. Ancak bulunan bölgede tanıyan varsa ya da ailesi almaya gelirse öyle tanıyabiliyoruz" ifadelerinde bulundu.

ARŞİVLER BULUNURSA FAİLİ MEÇHULLER DE ÇÖZÜLÜR

Şehitlerin faillerinin bulunması ve hukuki sürecin işletilebilmesi için PKK arşivlerinin mutlaka ele geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Sarızeybek, örgütün baskınlar için sorumlu atadığını ve bunun da saldırıya yönelik krokiler çıkarıp hangi teröristin nereden saldıracağına bu krokilerde yer verdiğini söyledi. Bütün bunların PKK arşivlerinde bulunduğunu belirten Sarızeybek, PKK'nın yurt içi ve yurt dışı bağlantılarının da yine bu arşivler aracılığıyla ortaya çıkarılacağını kaydetti.
 
HERŞEY BU ARŞİVLERDE
PKK'nın bütün bağlantılarının ortaya çıkarılabilmesi için bu arşivlerin büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Sarızeybek, "Yabancı örgütlerle anlaşmalar var. Anlaşmaları nasıl tespit edeceksiniz arşivden, Hangi siyasi partilerle bağlantılar var. Bunları buradan bulacaksınız. En önemlisi Silah şirketleri. Bir yerden para buluyor ve silah alıyor ve bizi şehit ediyor. Arşivi ele geçirdiğimiz zaman örgütün kasasını ele geçireceğiz. Örgörütün kasası nerede? Örgütün Kasası 1999 tarihinde Kürt ve Dayanışma Vakfı Hesaplarında. Bunu Öcalan söylüyor. Öcalan ifadesinde bunun kara para aklama işi için kurulduğunu söylüyor. Nerede İsviçre'de." dedi.

ÖNEMLİ BİR TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Emekli Albay Erdal Sarızeybek ileride ortaya çıkabilecek önemli bir tehlikeye de dikkat çekti. Resmi rakamlara göre 32 bin teröristin öldürüldüğünü söyleyen Sarızeybek, bunların gömüldüğü bir mezar gösterilemeyeceğini vurguladı ve bunun sebebini de sınır dışında veya dağlarda kalan terörist cesetleri olmasına bağladı. Türkiye'nin Ermenilerle yaşadığı sıkıntının bir benzerinin ileride Kürtler için de ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Sarızeybek, "Biz çatışmaya giriyoruz, orada PKK'lı teröristleri öldürüyoruz. Ancak kayalık yüksek yerler veya sınır dışı olduğu için bunların cesetlerini toplayamıyoruz. Kürtlerin şimdiye kadar devleti yoktu. Artık Kuzey Irak'ta Barzani'nin başkanı olduğu bir Kürt devleti var. İleride Barzani dağlardan kemikleri toplayıp, 'Türkler Kürtleri öldürdü' deyip dünya kamuoyuna çıkabilir. Ancak orada çatışmışız, bizim de onlarca şehidimiz var. Bu çatışmalarda ölen teröristeler ve şehitler için tutanaklar tutulmalı ve birleştirilerek arşivlenmeli. Böyle bir çalışma yok. Adalet Bakanlığı'nın ileride ikinci bir Ermeni sorunuyla karşılaşmamak için böyle bir çalışma yapması gerekiyor" diye konuştu.

SINIRLARIN GÜVENLİĞİ KARA KUVVETLERİNE BAĞLANMALI

Jandarmanın çok çeşitli görevlerinin bulunduğuna dikkat çeken Sarızeybek, bundan dolayı terörle mücadelede yetersiz kalındığını savundu. Kara Kuvvetleri Komutanlığının imkanlarının daha geniş olduğunu kaydeden Sarızeybek, Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'ndan alınarak Kuvvet Komutanlığı olarak Genelkurmay Başkanlığı'na bağlanması gerektiğini savundu. Sarızeybek, bu şekilde bir değişiklikle terörle mücadelede daha başarılı olunacağını öne sürdü.

KONUR VADİSİNE GÖMÜN BENİ

Yıllarca sınır karakollarında görev yaptığını hatırlatan Sarızeybek programın sonunda ilginç bir vasiyette bulundu. "Ben Albayım ve devlet bana öldüğüm zaman tören yapmak zorunda" diyen Sarızeybek, "Ben görev yaptığım dönemde oradaki insanlara 'ben devletim bana güvenin' dedim ve onlar da bana güvenerek kadınlarına, çocuklarına kadar hepsi silahlandı. Ancak biz bu sözümüzü yerine getiremedik. O insanları koruyamadık. Ben albayım devlet bize tören yapmak zorunda. Beni öldüğüm vakit Şemdinli Konur Vadisi'ne gömsünler." dedi.
 
8sutun



Bu haber 2,081 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs