Hainler akraba çıktı! | " /> Hainler akraba çıktı! | "/>

En Sıcak Konular

Hainler akraba çıktı!

10 Ekim 2008 08:25 tsi
Hainler akraba çıktı! 
Polis otobüsünü tarayan hainler akraba çıktı! Teröristler ölüm kustuktan sonra evlerine gitmişler...

Diyarbakır saldırısında hayatını kaybeden 4'ü polis 5 kişi toprağa verilmeden 4 failden 3'ü yakalandı. Saldırıyı planlayan Mehmet Şah Yıldızdeniz her yerde aranıyor. Yakalanan 2 saldırganın Yıldızdeniz’in çok yakın akrabası olduğu açıklandı.

Diyarbakır’da 4 polis ile bir teknisyen yardımcısının şehit edilmesi, 23 personelin de yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırıyı gerçekleştiren dört teröristten üçü dün öğlen saatlerinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Kanlı eylemin planlayıcısı olduğu belirlenen Mehmet Şah Yıldeniz ise her yerde aranıyor. Teröristlerin 70 metreden içerisinde 40 kişinin bulunduğu servis aracına 60 mermi sıktığı anlaşıldı.

Saldırı sonrası Aziziye, Cumhuriyet ve Huzur mahallelerinde tüm evlerin tek tek aranması alçakların kısa sürede yakalanmasını sağladı. Yapılan istihbari çalışmalar ve vatandaşlardan gelen ihbar üzerine eylemi gerçekleştiren dört teröristin kimlikleri dün sabah tespit edildi. Kanlı saldırıyı Diyarbakır’ın Kulp ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Şah Yıldeniz’in planladığı ve yönettiği, eylemi yakın akrabası Halis Y’nin, Netullah Y’nin ve ismi açıklanmayan bir teröristle gerçekleştirdiği belirlendi.

Olay yerinde bırakılan silahların Bingöl’de askerlere karşı gerçekleştirilen eylemde kullanıldığı ortaya çıktı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri dün öğlen saat 13.00 sıralarında özel harekat timleri eşliğinde Aziziye ve Huzur mahallesindeki üç ayrı eve baskın düzenledi.

Eyleme katılan teröristlerden Halis Y’nin Aziziye mahallesinde saklandığı bir evde, saldırıda “gözcülük” yaptığı belirlenen Netullah Y’nin de Huzur mahallesindeki kendi evinde kıskıvrak yakalandı. Üçüncü terörist de Aziziye mahallesindeki bir hücre evinde gözaltına alındı. Terörist Mehmet Şah Yıldeniz'in saldırıdan 3 gün önce olay yerine gelerek keşif yaptığı ve saldırıyı aracın kent merkezine girişi sırasında otobüsün yokuş çıkarken süratinin en aza düştüğü noktada gerçekleştirmeyi kararlaştırdığı belirtildi.

bugün




Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,651 µs