7 bin Özel Tim! | " /> 7 bin Özel Tim! | "/>

En Sıcak Konular

Doğu'ya 7 bin Özel Tim!

10 Ekim 2008 08:09 tsi
Doğu'ya 7 bin Özel Tim!

Terörle mücadelede 11 yıl sonra özel time dönüldü. İlk kafile Cuma günü yola çıkıyor Bir yılda 7 bin özel tim bölgeye gidecek...

Genelkurmay istedi
Aktütün'deki saldırıdan sonra terörle mücadelede yeniden özel time dönüldü. Genelkurmay'ın isteğiyle bölgeden çekilen polis özel timleri, yine Genelkurmay'ın isteği üzerine bölgeye dönüyor. Bir yıl içinde 7 bin polis özel timi bölgeye gidecek.

Cuma günü gidiyorlar
Özel timler askeri personelle birlikte operasyonlara katılacak. Timler, bulundukları bölgedeki askeri komutanlığın emrinde çalışacak. İlk grup Gölbaşı'ndaki özel harekattan cuma günü yola çıkacak.

Teröre özel tim çözümü

Terör olaylarının artması üzerine, çözüm arayışına giren Genelkurmay çareyi özel timde buldu. 11 yıl sonra özel tim polisi tekrar Doğu'da görev yapacak.

Genelkurmay'ın isteği üzerine 7 bin özel tim polisi Güneydoğu'nun önemli noktalarında askerin emrinde görev yapacak. 1997 yılında Doğu ve Güneydoğu bölgesinden Genelkurmay'ın isteğiyle çekilen özel timler tekrar geri dönüyor. Hakkari'de bulunan Aktütün Karakolu'na yapılan silahlı saldırıda 17 askerin şehit edilmesinin ardından çözüm arayışına giren Genelkurmay Başkanlığı, çareyi özel harekat polislerinde buldu.

11 yıl aradan sonra yeniden
Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı'nın talebi üzerine Güneydoğu'ya rekor seviyede özel harekat polisi gönderme kararı aldı. İlk grup, Ankara Gölbaşında bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndan bugün yola çıkacak. Bu yılın sonuna kadar 7 bin özel tim polisi Hakkari, Şırnak, Van, Mardin, Tunceli, Bingöl ve Siirt ile ilçelerinde görevlendirilecek. Özel tim polisleri, ikinci bir emre kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kalacaklar. Polislerin çetelerle kirli ilişkilerinin ortaya çıkmasının ardından Susurluk skandalının da patlak vermesiyle Genelkurmay Başkanlığı özel timleri istememişti. Böylece 1997'de çekilen özel tim, 11 yıl aradan sonra yine Genelkurmay'ın isteğiyle tekrar dönmüş olacak.


Özel harekat polisi

Soğukkanlı, disiplinli, atıcılıkta ve eğitimde üstün başarılı olan polisler en az 3 ay süreyle özel harekat eğitimine tabi tutuluyor. Her türlü silahlarla atış eğitimleri, keskin nişancılık, silah kullanma teknikleri, arazi ve dağcılık, kapalı alanlarda (bina, uçak, tren, otobüs) rehine kurtarma, spor ve yakın savunma konularında eğitim alıyorlar.

Giriş çıkışları denetleyecek

Kritik bölgelerde görev yapacak olan uzman polisler, askerlerle birlikte kırsal alanda operasyon yapacak. Polisler, operasyonu yöneten askeri personelin emrine girecek. Terör olaylarına da müdahale edecek olan özel tim polisleri, il ve ilçelerde 24 saat görev yaparak araç ve kişilerin üst aramasını üstlenecek. Başta yarı otomatik olmak üzere birçok özel silahla donatılacak olan polislerin, yakın dövüş ile bomba imha konusunda uzmanlıkları bulunuyor.

takvim



Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,989 µs