En Sıcak Konular

Doların yükselişi sürecek mi?

9 Ekim 2008 17:34 tsi
Dolar bugün Mart 2007'den bugüne en yüksek seviyeyi gördü. Peki daha ne kadar yükselecek?

Ekonomik krizin Türkiye'ye etkileri başladı. Kur bugün 1.43 YTL'ye kadar tırmanırken Mart 2007'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Peki dolar daha ne kadar yükselir? Uzmanlar bu soruyu yanıtladı:

1.4560'A KADAR SORUN YOK

Finans Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Ali Ağaoğlu, doların ilk etapta 1.4560 YTL'ye kadar yükselebileceğini ve buraya kadar bir sorun görünmediğini söyledi.

Ağaoğlu, "Bu seviyeye kadar çıkış sağlıklı bir harekettir ve düzeltme olarak nitelendirilebilir. Ancak 1.4560'ın üzerine geçersek endişeler artabilir ve kurdaki yükseliş de hızlanır" dedi.

1.50'Yİ GÖREBİLİRİZ

ING Bank Denetim Kurulu Üyesi Sarper V. Özten de yaşanan krizin ABD'den başladığını ve artık Avrupa'yı da etkisi altına aldığını belirtti. 'Bu krizin Türkiye'yi etkilemesi de kaçınılmaz" diyen Özten, şöyle devam etti:

"Dolarda yaşanan yükselişin normal olduğunu düşünüyorum. Bence 1.50'ye kadar çıkabilir. Ancak bu seviyede bir direnç görüleceğini düşünüyorum."

DOLARA KARŞI BİR ZAAF VAR

Yapı Kredi Bankası Stratejik Planlama ve Araştırma Bölüm Başkanı Ahmet Çimenoğlu, Türkiye'de doların, yabancı yatırımcıların Amerikan parasına güven duymalarından dolayı değil, ülkeden çıkmak istedikleri için arttığını kaydetti.

Çimenoğlu, Türkiye'de eskiden gelen bir korku ve endişe bulunduğuna dikkati çekti. Çimenoğlu, "Hala, dolar bir gün mutlaka artar diye düşünce var. İnsanlar, bu tip dalgalanmalar oldukça ve dolar yükseldikçe haklı çıktıklarını düşünüyorlar. Halbuki uzun vadede bakıldığında, örneğin dolar 1,20 seviyelerinde seyrettiğinde aylarca, yıllarca dolarda beklerken bu sırada YTL faiz getirisi, kazancı gözardı edilebiliyor. Dolayısıyla aslında dolara karşı bir zaaf söz konusu" dedi.

Euro bölgesinde de doların değer kazandığına işaret eden Çimenoğlu, söz konusu bölgede de avro satıp dolar almak gibi bir eğilimin bulunduğunu ve doların gelecekte daha da değer kazanacağı beklentisi olduğunu kaydetti.
 
 
AJANSLAR

 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,708 µs