En Sıcak Konular

Mustafa Denizli imzayı attı!

9 Ekim 2008 17:14 tsi
Mustafa Denizli imzayı attı! Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından yeni teknik direktör Mustafa Denizli oldu. Demirören O konuşmayı neden yaptı! Engin neden gitti? İşte açıklama:

Siyah-beyazlı kulüp, Denizli ile dün prensip anlaşmasına varırken, tecrübeli teknik adamla 1 yıllık sözleşme imzaladı. Mustafa Denizli'nin yardımcıları ise Tayfur Havutçu, Stepanov, eski Altaylı kaleci Zafer oldu.

O konuşmayı neden yaptı!

Beşiktaş'la 1 yıllık kontrat imzalayan Mustafa Denizli'nin imza töreninde konuşan Başkan Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü başkanı Yıldırım Demirören, Mustafa Denizli'nin imza töreninde, "Mustafa Denizli Beşiktaş'tan içeriye giremez" sözünü neden söylendiğini açıkladı!

Demirören toplantıda şu açıklamaları yaptı;
Ben başkan olarak daha önce Beşiktaş'ta görev alan kişiler hakkında konuşmayı uygun bulmuyorum. Ve Sayın Ertuğrul Sağlam’a da teşekkür ediyor ve gelecek kariyerinde başarılar diliyorum.

Ben Beşiktaş başkanı olarak istediğim zaman, istediğim yerde ve özellikle de böyle istemediğimiz bir mağlubiyetten sonra istediğim hoca ve oyuncuyla konuşurum. Çünkü Beşiktaş başkanı 26 kişilik bir ekibe değil, 20 milyonluk bir camiaya başarı ve mutluluk vermek zorundadır.

Geçen seneki Bursaspor maçını hatırlarsınız. Belli spekülasyonlar vardı, zor bir durum oluşmuştu. Hocamızı korumak için Samet Aybaba ve Mustafa Denizli ile ilgili bir açıklamada bulundum ve açıklamanın ardından da hocamızı arayarak kendisine durumu aktardım. O günün şartlarında düzgün bir açıklamaydı ve sözlerimin arkasındayım. Ama sonra hocamı aradım ve bu konuşmanın nedenini söyledim. Zaten ailece de görüşürüz ve aramızda sonra bu konu geçmedi.

Beşiktaş kadrosu bana göre şampiyonluğa en yakın kadrodur. Bunu başarabileceğini düşündüğümüz için sayın Mustafa Denizli ile anlaştık. Camiamıza hayırlı olsun.


Basın toplantısında sözü ilk alan Yıldırım Demirören, Mustafa Denizli hakkında daha önce yaptığı açıklamaların detaylarını ifade ederek;

DEMİRÖREN 'BEN BAŞKANIM' DEDİ!

"Ertuğrul Sağlam'a teşekkür ediyorum. Herkes şunu bilmeli Beşiktaş Başkanı istediği zaman istediği yerde ve kimsenin beklemediği çok kötü bir sonuç alınca istediği hocayla konuşur. Çünkü Beşiktaş Başkanlık makamı 25 kişiye değil 20 milyon kişiye mutluluk vermeledir. Beşiktaş başkanı kimseden izin almadan, istediği kişiyle konuşur. Geçen sene Bursa maçında oynanan maçı herkesin düşünmesini istiyorum, ben o zaman hocamızı korumak için aile dostumuz Mustafa Denizli ve Samet Aybaba ile ilgili bir açıklamada bulundum. O günün şartlarına göre doğru bir açıklamaydı, o günden iki gün sonra Mustafa Hocam ile görüşüp durumu anlattım, biz zaten ailecekte görüşüyoruz. Hocamıza inanıyoruz ve bizi şampiyon yapacağına inanıyoruz." dedi.

MUSTAFA DENİZLİ HEYECANLI

Daha sonra ise heyecanlı ve mutlu olduğu gözlemlenen Mustafa Denizli, "Bugün her çocuğun okula başladığı gibi duyduğu heyecanı tesislerden içeri girdiğim andan itibaren yaşamaya başladım. Buradaki atmosferin güzel olduğunu gördüm, daha da güzel olması için çalışmaya yapmaya karar verdim. Başkanımızın geçen yıl söyledikleri bizim konuştuğumuz bir mevzuuydu, belki kelimelre farklı seçildi ama önemli olan bizlerin birbirini tanımasıydı.

Bu büyük camia benden önemli çalışmalar bekiyor ve ben bu camiaya terimle, aklımla, ekibimle ve futbolcularımla yeni bir başlangıç ama daha önemlisi bizi bekleyen bir bitiş için buradayız. Biz o bitişi yakalamak için yarından itibaren çalışmaya başlıyoruz. Daha önce görev yaptığım Galatasaray ve Fenerbahçe'de geçen günlerim de benim için son derece önemlidir. Ama bütün kamouyonunda bildiği gibi çocukken büyük Beşiktaşlıydım, bu camiaya teknik adam olarak gelmem benim açımdan hayatım boyuncu alabileceğim en önemli davetlerden biriydi.

O büyük camialara teşekkürü bir kez daha borç biliyorum, burada benden neler beklendiğini biliyorum. Bizi bu yolda sahada temsil edecek futbolcularımızla neler yapacağımızı yarından itibaren uygulamaya koyacağız. Bu yolda tüm camiamıza Tanrı'nın yardımcı olmasını diliyorum. Türkiye'de bu büyük camialarda çalışma imkanını sağladığı için Allah'a şükrediyorum. Başta başkanımıza ve sizlere olmak üzere sizlere teşekkür ediyorum, herkese layık olmak için çalışacağım." ifadelerini kullandı.

SERGEN KURALLARA TAKILDI! OLMADI!

Mustafa Denizli teknik ekibi konusunda da açıklamalar yaparken Sergen Yalçın'ın TFF tarafında uyulması gereken kurallara uyamayacağı ve bu yüzden ekibi içinde yer alamayacağını ifade ederken Tayfur Havutçu'nun yanında yer alacağını açıklayarak detaylar konusunda şu şekilde konuştu:

"Teknik ekibimde bugün itibariyle bizim prosedür dışı bilgilerimizden kaynaklanan bir durumda, kuracağım kadroda kişiliğine çok inandığım ve kendi camiasında bu mesleğe başlamasını düşündüğüm Sergen Yalçın'ı düşünmüştüm, başkanımızda bunu çok olumlu karşıladı. Yalnız Sergen kursu yeni bitirdi ve prosedür farklı çıktı. Futol Federasyonu Sergen'in konumu itibariyle çalışmasına imkan olmadığını bildirdi. Sergen, yarın başlayacağımız kadroda bu nedenle yer alamayacak.

SİNAN ENGİN NEDEN GİTTİ?

"Bir diğer değerli isim olan kardeşim Sinan Engin'in kulüpteki görevine devam etmesini ve bana yardım edebileceğini söyledim ama kendisi: 'Hocam bu düşüncesinze teşekkür ediyorum ama çok yoruldum, bu görevde müsadenizle ben olmayayım' dedi. Kendisine ısrar ettim ama Sinan da kadromuzda yer almayacak. Sinan Engin'e yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Yarın göreve başlayacak olan teknik kadroda Tayfur Havutçu olacak. Kişiliği ve duruşuyla bir teknik adamın yanında her zaman görmek istediği bir isim. Tayfur, bu görevde seve seve benim yanımda olacağını söyledi.

Bir diğer yanımda olacak arkadaşımız, Stepanov olacak. Ekibimdeki bir diğer isim Zafer olacak, Altay'da Zafer ile uzun yıllar beraber çalıştık. Beşiktaş'ta olabilecek değişiklikler için çalışacağız.

Basın mensuplarıyla, ilerleyen günlerde bir sohbet toplantısı yapacağım, genel olarak basın ile birlikte olacağız. Beşiktaş Kulübü'nün tesislerinden çıkacak haberler, benim bilgimin dahilinde olacaktır. Basın mensuplarının sorularını haftanın belirli bir günü cevaplandıracağız, futbolcularımızla konuşmak için bana iki hafta süre vermenizi istiyorum. Bu tesislerin yapılışında ilk temele harcı koyanlardan biri bendim, o zamanki görevim Milli Takımlar teknik direktörlüğüydü. "

SÖZLEŞME 1 YILLIK

"Başkanımız bana 2 yıllık kontrat teklifinde bulunda ama ben hayatımın her döneminde tek yıllık kontratlar üzerine çalışırım, çünkü tek yıllık kontratı uzatıp uzatmamak tamamen benim elimdedir. Beş ya da on yıllık kontratlar benim için hiç bir anlam ifade etmez, kaç yıl çalışacağımı ben ve ekibim belirlerim. Bir yıllık imzanın benim için daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Ayrıntılar birazdan....



Bu haber 247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,729 µs