kabine revizyonu şoku! | " /> kabine revizyonu şoku! | "/>

En Sıcak Konular

Ankara’da kabine revizyonu şoku!

9 Ekim 2008 17:16 tsi
Ankara’da kabine revizyonu şoku! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kabinede revizyon hazırlığında. Hangi bakanlar kabineye veda ediyor? Hangi bakanlıklar ikiye bölünecek? CHP hangi ismi kabineden etti? İşte Ankara kulislerinden en sıcak gelişmeler….

Siyasi ve ekonomik çalkantılarla hareketli günler geçiren Ankara’da kabine revizyonunun ilk işaretleri gelmeye başladı. Kulislerde kabineden çıkartılacak isimlerin netleşmeye başladığı belirtiliyor. Peki gidecek olan isimler kimler? Hangi isim kabineye girecekken attığı son adımlarla kendi önüne set çekti?

Başbakan Erdoğan’ın uzun süredir kabinede revizyon yapmayı planladığı biliniyordu.  Özellikle kapatma davası ve Ergenekon soruşturması sürecinde bu adımı atmayan Erdoğan, bu defa da yolsuzluk iddiaları ve global ekonomik  kriz çalkantısı kabine revizyonunu geciktirdi.

Kimler kabineden gidecek?
Kesin gibi bakılan kabine revizyonunda gidecek isimler az çok belli olmuş durumda. Ankara kulislerinde kabineden gönderilecek isimler şunlar:

Enerji Bakanı Hilmi Güler: Botaş’ta yaşanan yolsuzluk iddiaları, İran’la bir türlü doğalgaz anlaşmasının imzalanmaması ve nükleer enerjide sadece tek grubun teklif vermesi,  Hilmi Güler’in kabineden gönderileceğine yönelik işaretler olarak gösteriliyor.

Hüseyin Çelik: Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin en çok karşı çıktıkları isim olarak göze çarpıyor. Kadrolaşma iddiaları karşısında ciddi yıpranma yaşayan Çelik’in de kabineye veda edeceği konuşuluyor.

Kürşat Tüzmen: Kabinenin en sportif bakanı olarak gösterilen Tüzmen, özellikle Kuzey Irak’la ilgili aykırı fikirleri ve Rusya gümrükleri için söylediği sert sözlerle dikkatleri üzerine çekmişti. Kabinenin aykırı sesi olarak görülen Tüzmen’in de kabineden ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Beşir Atalay: Türkiye’nin iç güvenliğinin başında duran Atalay, özellikle son yıllardaki terör saldırıları nedeniyle çok göz önünde yer aldı. Ergenekon Operasyonu’nda her ne kadar başarılı olsa da ciddi anlamda yıpranan Atalay’ın da kabineye veda etmesi bekleniyor.

Kabineden ayrılması beklenen diğer isimler ise şunlar: Mehdi Eker, Faruk Çelik, Veysel Eroğlu

Kılıçdaroğlu Fırat’ı kabineden etti
Ak Parti kanadında, oluşturulacak yeni kabinede kendisine yer bulması en muhtemel isim olarak gösterilen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP’li Kılıçtaroğlu’nun son iddiaları karşısındaki zayıf tutumu nedeniyle bu şansını yitirmişe benziyor.

İki yeni bakanlık daha geliyor
Ankara’da iki yeni bakanlığa daha yer açılacak. Özellikle yaz aylarında meydana gelen büyük orman yangınları, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın daha etkin bir çalışma yapabilmesinin önünü açmışa benziyor. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın iki ayrı bakanlık olarak hizmet etmesi beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da iki bakanlık halini alacağı kaydediliyor.

ekonews.com



Bu haber 2,080 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs