kan bulaştı! | " /> kan bulaştı! | "/>

En Sıcak Konular

Diyarbakır seçimlerine kan bulaştı!

9 Ekim 2008 15:18 tsi
Diyarbakır seçimlerine kan bulaştı! Avni Özgürel Aktütün saldırısından sonra yazmıştı: Dikkat, Diyarbakır tehlike altında… Şimdi PKK Diyarbakır’da saldırdı. Peki, sebep? Saldırıyı önceden 'gören' Avni Özgürel’le ‘neden’ini konuştuk…

PKK’nın Aktütün’de gerçekleştirdiği saldırı sonrasında ‘neden’ diye soruldu. Bu sorunun yanıtı aranırken Kuzey Irak’taki gelişmelere, DTP ile ilgili kapatma davasına, terörizmle mücadelede yeni stratejiye ve elbette yerel seçimlere atıf yapıldı. Ancak kimse gazeteci Avni Özgürel kadar net konuşmadı. Özgürel dün Radikal gazetesinde yayınlanan yazısında yerel seçimlere ve özellikle Diyarbakır’a dikkat çekti.

PKK Diyarbakır’da her şeyi yapar

Dünkü yazısını Aktütün saldırılarına ayıran Özgürel yerel seçimlere atfen Diyarbakır’da AK Parti’nin kazanma ihtimalinin bulunduğunu belirtti. ‘DTP’nin ‘kale’ saydığı Diyarbakır’ı bu defa kaybetme ihtimali kuvvetli’ diyen Özgürel’e göre şehirde AKP’yle DTP arasındaki oy farkı kapatılamayacak düzeyde değil, sadece yüzde 8. Bu yüzden Diyarbakır’ın çok önemli olduğunu vurgulayan Özgürel’in şu tespitleri Diyarbakır’daki saldırı gerçekleşmeden önce yayınlandı: Diyarbakır seçimini sadece DTP’nin değil PKK’nın, Barzani’nin, örgütün Avrupa’daki bütün uzantılarının meselesi olarak görmek gerekir. Ve sandığa giden yolda PKK herhalde sadece DTP’nin son bir haftada Balıkesir Altınova’da ya da Adana’da patlak veren hadiselere benzer olayları malzeme yaparak Kürt kimliğine tahammülsüzlük temalı propagandasına güvenemez. Bu nedenle önümüzdeki aylarda örgütün baskı adına akla gelebilecek her şeyi Diyarbakır’da ve dağda sergileyeceği kanısındayım.

Kavga büyükşehir için

İyibilgi’in sorularını yanıtlayan Özgürel dünkü Diyarbakır saldırısına atfen önümüzdeki dönemde de saldırıların sürebileceğini belirtti. PKK’nın yerel seçimler için terör saldırısı düzenlediğini belirten Özgürel ‘kavga Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi seçimleri için’ dedi ve ekledi: Onun için ahalinin baskı altına alınması lazım.

Daha önce yine Diyarbakır’daki dershane saldırısını anımsatan gazeteciye göre ‘Seçimlere doğru bu kuşatmayı burada bırakmazlar.’ Türkiye’nin meseleye böyle yaklaşması gerektiğini vurgulayan Özgürel OHAL koşullarının tekrar geri dönmesi halinde bunun ‘Kürtlere baskı yapılyor’ propagandasını güçlendireceğini söyledi.

DTP'yi gözden çıkarmadı

DTP’yi de zor durumda bırakan bu saldırılar nedeniyle PKK’nın DTP’yi gözden çıkardığı şeklindeki yorumlara katılmadığını belirten Özgürel ‘Sadece DTP’nin legal propagandasına güvenemiyor’ dedi. Özgürel PKK’nın bölgede korku ve baskı oluşturarak seçimleri etkilemeye çalıştığını belirtti.

iyibilgi.com/ Yahya Bostan



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,561 µs