'Savaş çıksa haberi olmayacak' | " /> 'Savaş çıksa haberi olmayacak' | "/>

En Sıcak Konular

'Savaş çıksa haberi olmayacak'

9 Ekim 2008 14:00 tsi
'Savaş çıksa  haberi olmayacak' 17 askerin şehit edildiği gün Antalya'da bir golf turnuvasında olan Hava Kuvvetleri Komuta'nın gelen tepkilere verilen cevaplar medyayı tatmin etmedi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün saldırısı esnasında ve sonrasında golf oynamasına medyadan ortak tavır.

TSK’nin, Babaoğlu'nu çatışmadan Cumartesi akşam haberdar edildiğini açıklamasını inandırıcı bulmayan gazeteler, kinayeli başlıklar atarak hem Babaoğlu'nun hem de TSK'yı eleştiren haberler yayınladı.

Vakit, Taraf'ın sert tepkisinden sonra dün Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan'ın Babaoğlu'na sert tepki göstermesi ile birlikte Doğan Grubu'na bağlı gazeteler de Paşa'ya sert eleştiriler yöneltti. Sabah, Cumhuriyet, Star, Yeni Çağ ve Milli Gazete'nin dışındaki tüm gazeteler konuya değinirken ağzı birliği etmişcesine, Genelkurmay'ın dün yaptığı Baboğlu savunmasını inandırıcı bulmadıklarını yazdılar. Radikal, "Genelkurmay, bu açıklamaya inanmamızı mı bekliyor?" başlığını atarken Bugün, "Savaş çıksa haberi yok" başlıklı manşetiyle çıktı.

HÜRRİYET AÇIKLAMAYI TUTARSIZ BULDU
Hürriyet, dün akşam Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya, "Komutanın haberi yokmuş" başlığı ile verdi. TSK'dan yapılan "Komutanımız Antalya’da bulunduğu sırada, 4 Ekim 2008 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar olan sürede, Bayraktepe bölgesinde meydana gelen çatışma sonucunda verilen şehitler hakkında bir bilgisi olmamıştır." yapılan açıklamanın tutarsızlığını Hürriyet şöyle ifade etti: "Orgeneral Babaoğlu, önceki gün, "Şehitlerimizin haberi anında ulaşmadı ama sonra başlatılan harekátın emrini bizzat verdim" demişti. Genelkurmay, cuma öğleden sonra gerçekleşen saldırıyla ilgili tüm medyayı cumartesi günü saat 09.00’da basın toplantısıyla bilgilendirmiş, hemen ardından televizyonlar 15 şehit haberlerini bütün Türkiye’ye duyurmuştu."

KOMUTAN'IN GOLF ÜSLERİ  VARMIŞ!
Doğan Grubu'nun diğer gazetesi Milliyet de tıpkı Hürriyet gibi kinayeli başlık kullanarak, Gazeteden, "Komutan cumartesi akşamı duyuş", siteden ise "17 şehidi bilmiyormuş!" derken, TSK'nın tepkiler karşısında yaptığı açıklamaya yer verdi.

Doğan Grubu'ndan Baboğlu Paşa'ya en sert tepkiyi ise Vatan Gazetesi verdi. Gelişmeleri manşet yapan Vatan da tıpkı, Hürriyet ve Milliyet gibi "miş, muş" ekleri ile hikayeleştirme başlıkları kullandı. "Haberi Yokmuş" manşetini atan Vatan, "Türkiye cumartesi sabahı şehit haberleriyle sarsılırken Antalya'da golf oynayan Hava Kuvvetleri Komutanı acı haberi saatler sonra öğrenmiş" spotuyla verdiği haberde daha da derinlere inerek, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda birçok üsse golf sahası yaptırdığının ortaya çıktığını belirtti.

RADİKAL İNANMADI, ZAMAN İNANAMADI!
Grubun diğer gazetesi Radikal ise eleştirisini dolaylı yollardan değil de direk yaparak Genel Kurmay’ın açıklamasına karşı şu başlığı attı: "Genelkurmay, bu açıklamaya inanmamızı mı bekliyor" Radikal, haberin spotunda ise, "Tüm Türkiye’nin sabah 9’da duyduğu saldırıdan Hava Kuvvetleri Komutanı’nın akşama kadar haberi olmamış" ifadelerine yer vererek Genelkurmay'a tepkisini dile getirdi.

Genelkurmay'ın açıklamasına en ilginç tepkiyi gösteren gazetelerden birisi de Zaman oldu. Zaman, "Genelkurmay'dan inanılmaz(!) açıklama" başlığını kullanırken, "Genelkurmay, Aktütün baskını sırasında ve sonrasında golf oynayan Hava Kuvvetleri Komutanı Babaoğlu'nu savunurken komutanın saldırıdan bütün dünyadan sonra haberdar olduğunu açıkladı" dedi.

SAVAŞ ÇIKSA HABERİ YOK!
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun golfe olan düşkünlüğünü araştıran Yeni Şafak, "Golf General" başlıklı haberinde, Babaoğlu’nun, Konya 3. Anajet ve Ankara 4. Anajet üslerine golf sahası yaptırdığını yazdı. Bilal Çetin imzalı haberde, Babaoğlu'nun göreve geldikten sonra golf sahaları için nasıl bir strateji izlediği ve bu sahalar için ne kadar para harcandığı detayları ile birlikte anlatıldı.
 
Bugün Gazetesi TSK'nın, Komutan'ın haberi yoktu açıklamasına gönderme yaparak, "Savaş Çıksa haberi olmayacak" başlığı ile verdiği haberde şu ifadelere yer verdi: Aydoğan Paşa’nın, Aktütün’de 17 yiğidin şehit olduğunu olaydan yaklaşık 30 saat sonra öğrendiğini bizzat Genelkurmay açıkladı

Babaoğlu'nun saldırı esnasında golf turnuvasında golf turnuvasında olduğunu ilk olarak Taraf Gazetesi birlikte yazan Vakit, Genelkurmay'ın yaptığı açıklamayı skandal olarak değerlendiren Vakit, Orgeneral Babaoğlu’nun saldırının 3 Ekim Cuma günü saat 13.00’de meydana gelmesine rağmen 4 Ekim Cumartesi akşam saatlerine kadar olaydan haberdar olmadığı belirtilmesine dikkat çekti.

KİM DAHA İYİ YALANLADI
"Halbuki golfçü paşa daha iyi yalanlamıştı" başlığı ile çıkan Taraf Gazetesi de Genelkurmay'ın açıklamasına inanmadığının altını çizdi. Genelkurmay ve Orgeneral Babaoğlu'nun açıklamalarını karşılaştıran Taraf, "Genelkurmay Aktütün'e Antalya'da golf oynarken yakalanan Hava Kuvvetleri Komutanı'nın, saldırının ikinci günü dahi olaydan habersiz olduğuna dair açıklama yaptı. Babaoğlu ise, "Haber anında ulaşamadı ama sonrasında başlatılan her harekatın emrini Ankara ile koordine ederek bizzat verdim" dedi.

KONUYA HİÇ GİRMEDİLER
Akşam Gazetesi, Genelkurmay'ın golf açıklamasını olduğu gibi hiç bir yorum yapmadan verirken, ekonomi gazetesi Referans da, Genelkurmay’ın açıklamasını inandırıcı bulmayıp, haberi manşetten "Paşa'nın akşama kadar saldırıdan haberi olmamış" başlığı ile yayınladı.
 
Sabah, Cumhuriyet, Star, Yeni Çağ ve Milli Gazete'nin ise konuya ilişkin hiç bir habere yer vermediği gözlemlendi.

(Haber 7)

İlgili haberler;

Paşa'nın milyon dolarlık keyfi

 



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,300 µs