''Çok tedirginiz...'' | " /> ''Çok tedirginiz...'' | "/>

En Sıcak Konular

TÜSİAD: ''Çok tedirginiz...''

9 Ekim 2008 10:09 tsi
TÜSİAD: ''Çok tedirginiz...'' Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, çok tedirgin olduklarını ifade ederek, ekonomik krizin ciddiyetle ele alınması gerektiğini bildirdi.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek ve beraberindeki hükümet yetkilileri, TÜSİAD Başkanı Yalçındağ ile Conrad Otel'de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yalçındağ, küresel finansal krize değinerek, bugün bütün dünyada bir paradigma değişikliği olduğunu, yarın düzenleyecekleri konferansta bütün bunları çok daha geniş bir ortamda paylaşacaklarını ifade etti.

Yalçındağ, "Ancak çok tedirginiz. Ekonomik krizin ciddiyetle ele alınması gerekiyor" dedi.

"Özel sektör tedbirlerini almaya başlıyor"

"TÜSİAD olarak bugüne kadar son derece sorumlu, sağduyulu davrandığımız düşünüyorum" diyen Yalçındağ sözlerine şöyle devam etti:

"Her türlü uyarımızı büyük bir sorumlulukla ve sağduyuyla yapıyoruz. Bir endişeye, güven erozyonuna mahal vermemek için sorumlu davranıyoruz ama artık bugün, yönetimdekilerin bu işi çok daha fazla ciddiye alması lazım.

Ekonomik daralma demek, işsizlik demek, refah payımızın düşmesi demek. Bu kadar genç nüfusumuz var, işsizlik zaten Türkiye'de ciddi sorun. Özel sektör tedbirlerini almaya başlıyor. Zaten ciddi bir cari açığımız var. Petrol fiyatları düşecek ama ihratacımız da kesinlikle düşecek.

Avrupa daralıyor, bütün Güney Asya da aynı şekilde sallantıdan geçiyor. Bu işin çok ciddiyetle ele alınması lazımdı. Hiçbir zaman felaket tellallığı yapmadık. Her zaman sağduyulu davrandım ama sürekli de bu reformların yapılması gerektiğini söyledik.

Daha kuvvetli girelim daha dirençli girelim dedik. Ama bugün bütün dünyada bir paradigme değişikliği oluyor. Çok tedirginiz, törer içimizi yakıyor, moralimizi bozuyor. Birlik olmalıyız, terör konusunda zaafiyete uğramamalıyız. Halk olarak dirençli olmalıyız ama ateş düştüğü yeri yakar, biz de görüyoruz. Ülkemiz için zor günler"

cnnturk



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs