En Sıcak Konular

2.raunt da Obama’nın!

9 Ekim 2008 09:30 tsi
2.raunt da Obama’nın!
ABD’de Demokrat Başkan Adayı Obama ile Cumhuriyetçi rakibi McCain arasındaki ikinci televizyon tartışmasından da, siyahi senatör galip çıktı. Seçimlere birkaç hafta kala, ibre iyice Obama’ya doğru döndü.

4 Kasım seçim gününe birkaç hafta kala, ekonomik kriz içinde çalkalanan ABD’de Demokrat Parti Başkan Adayı Barack Obama’nın ismi giderek öne çıkıyor. Televizyonlardan canlı yayınlanan ikinci başkanlık münazarasını da Obama kazandı.

Nashville’deki Belmont Üniversitesi’nde düzenlenen tartışma ABD’deki "kent konseyi" toplantıları şeklinde yapıldı ve dinleyicilerden soru alındı. Tartışmayı ünlü sunucu Tom Brokaw yönetti.

Soruların çoğunun ekonomik krize yoğunlaşması halkın günlük yaşam kaygılarının diğer konuların önüne geçtiğini açıkça ortaya koydu. Centilmence başlayan tartışmanın ilerleyen dakikalarında her iki aday da sertleşti.

McCain, bir noktada, Obama’nın desteklediği bir enerji yasasından söz ederken, "Kim o yasaya oy verdi biliyor musunuz? İşte şu" dedi. Obama da, bir soruyu cevaplarken John McCain için "Bu adam" ifadesini kullandı.

Sertlik polemiği

Tartışmanın ekonomiyle ilgili bölümünde John McCain’in önerdiği tek yeni şey, 300 milyar dolarlık bir program ile devletin bütün "kötü" konut kredilerini satın alması oldu. Barack Obama ise, dış politika konusunda sert konuştu ve "Bin Ladin’i öldüreceğiz. El Kaide’yi ezeceğiz. Bizim için bu en öncelikli ulusal güvenlik meselesi olmalıdır" dedi. Demokrat Parti adayı, istememesi veya yetersiz kalması halinde, Bin Ladin ve El Kaide’ye karşı Pakistan’a girileceğini de ima etti.

McCain, bu söylemi onaylamadığını, El Kaide’ye karşı Pakistan ile birlikte hareket ederek Bin Ladin’i yakalamak gerektiğini ifade etti. McCain’in, Teddy Roosevelt’ten alıntı yaparak "yumuşak konuş, büyük sopa taşı" tavsiyesinde bulunması üzerine, Obama, "Bombala İran’ı diye şarkı söyleyen bu adamdı. Kuzey Kore’yi imha eden de. Şimdi yumuşak olmaktan söz ediyor" dedi.

Eşler soğuk

Tartışmanın hemen ardından John McCain eşi Cindy ile birlikte salondan ayrılmayı tercih ederken, Obama ve eşi Michelle dinleyicilerin arasına katıldı ve bir süre sohbet etti. Cindy McCain ile Michelle Obama’nın el sıkışmadıkları gözlerden kaçmadı. Yorumculara göre, bu tartışma da Obama’nın üstünlüğü ile sonuçlandı. McCain’in, gereken "sarsıcı" çıkışı yine yapamadığı vurgulanıyor. Mali krizin rüzgarını iyi kullanan Obama’nın bağımsız seçmenleri kendisine çekmeye başladığını söyleyen uzmanlar, bazı yoklamalara göre dokuz puan geride kalan John McCain’in kampanyasını ateşlemesi gerektiğini belirtiyorlar. McCain’in Obama’ya birkaç puan fark atabildiği tek alan terörizmle mücadele. 

hurriyet



Bu haber 241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,904 µs