En Sıcak Konular

Diyarbakırlılar tepkili: Bu filmi seyrettik

8 Ekim 2008 23:37 tsi
Diyarbakırlılar, Aziziye Mahallesi Seyrantepe mevkkiinde Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu servisine yönelik düzenlenen ve 4 personelin şehit olduğu saldırıyı kınadı.

"Biz bu filmi çok seyrettik." diyen Diyarbakırlılar, şehri terör bölgesi göstermeye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Hain saldırının zamanlamasına dikkat çeken Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Aziz Nart, tezkerenin görüşüldüğü gün böyle bir olayın olmasının bir anlamı bulunduğunu söyledi. Terör saldırısını nefretle kınadığını vurgulayan Nart, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Son dönemlerde Türkiye'de Ergenekon meselesinden dolayı bazı taşların yerinden oynamaya başladığını ifade eden Nart, "Bu taşların oynamaması için şahsi menfaatleri olan iç güçler, dış güçlerin siyasi emellerine alet olmaktadır. Bu oyunları yıllardır seyrediyoruz. Bunların dış mihraklı olduğunu yıllardır söylüyoruz. Biz bu filmi çok seyrettik. Diyarbakır'daki olay, Aktütün olayını silip Türkiye'nin güvenli olmadığını göstermektir. Doğusu ile batısında bu tür olayların artarak devam edeceğini düşünüyorum. Amaç ülkeyi kaosa sürüklemektir, iç savaşa sürüklemektir. Diyarbakır'ın konumu itibariyle bu olayların gündemde tutulmasını sağlıyor. Kardeş kavgası çıkarılmak isteniyor." dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ise Diyarbakır üzerinden insanların bazı oyunlar oynadığını söyledi. Bunun bir terör saldırısı olduğunu dile getiren Kaya, sadece görevi bizim mal ve can güvenliğimizi sağlamakla görevli insanlara yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti. "Diyarbakır'ı terör bölgesi olarak göstermeye kimsenin hakkı yoktur." diyen Kaya şunları söyledi: "Umuyorum en kısa sürede failler yakalanıp gerekli cezalar verilecektir. Provakasyonlara gelmemeliyiz. Amaç demokrasimize zarar vermektir. Olayların üzerinde hassasiyetle durulmalı. Terör saldırılarının birinci amacı demokrasi ve hukukun üstünlüğünü ortadan kaldırmaya yöneliktir.

İkincisi saldırı Diyarbakır başta olmak üzere ülkede Türk-Kürt kavgasını yaratmaya çalışan zihniyetin ürünüdür. Altınova'da, Diyarbakır'da ve Aktütün'de yapılanların hiçbiri tesadüfi değildir. Türkiye demokrasi anlamında önemli mesafe kadetti. Demokrasi terörün düşmanıdır. Terörü demkorasi bitirir. Saldırıyı yapanlar, yeniden geçmişte kendilerine uygun olan ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. Uyanık olmamız gerekiyor."

cihan



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,157 µs