vekalet istedi! | " /> vekalet istedi! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan vekalet istedi!

8 Ekim 2008 22:33 tsi
Baykal'dan vekalet istedi! Dengir Mir Mehmet Fırat, Deniz Baykal'dan vekaletname istedi. Bakın Fırat'ın istediği vekaletname ne için?

CHP Lideri Deniz Baykal’ın, dokunulmazlık restine karşılık, AKP Genel Başkan Yardımcısı  Dengir Mir Mehmet Fırat’tan,  “önce mal varlığı ile ilgili sorumuza yanıt versin. Mal varlığını açıklasın” şeklinde yanıt geldi. Fırat, Deniz Baykal’ın kendisine vekaletname vermesini de istedi.

Fırat, “Sayın Baykal mal varlığı ile ilgili sorumuza yanıt vermemek için dokunulmazlıktan söz ediyor. Aslında bizim sorduğumuz soruyu unutturmaya çalışıyor” iddiasında bulundu ve şunları söyledi:
 
VERSİN VEKALETİ HALLEDERİM

“Sayın Baykal kendisi Başbakan Erdoğan’a çağrı yapıp;  eşi ile birlikte mal varlığını açıklaması istedi. Sayın Başbakan bu açıklamayı yaptı. Aynı şekilde biz de kendisinden bu tür bir açıklama isteme hakkımızdır. Ama Sayın Baykal bu açıklamayı yapmaktan kaçınıyor.  Şimdi de, ‘siz iktidarsınız, iddianız varsa belgeler elinizde; açıklayın’ diyor. Hayır biz öyle bir şey yapamayız. Sayın Baykal kendisi açıklamalı. Yok eğer bürokratik işlemlerle uğraşmak istemiyorsa, zamanı yoksa, bana bir vekalet versin; ben bilgileri açıklarım. Maliye Bakanlığı’ndan bu bilgileri almam ve açıklamam konusunda genel bir vekalet versin, bir dilekçe bile olabilir. Ben formaliteleri hallederim. Aynı şekilde sayın Baykal isterse, aynı vekaletnameyi de ben kendisine vereceğim. Kendisi de benim mal varlığım ile ilgili tüm bilgilere ulaşıp, inceleyip, açıklayabilir” dedi.

GETİRSİN DESTEKLEYELİM

Fırat, Deniz Baykal’ın; “Başbakan tüm bürokratların dokunulmazlıklarını bir arada değiştirme önerisinde bulunuyor. Bunu da kabul ediyoruz. Getirsin, destekleyeceğim” sözlerine de yanıt verdi. Fırat, “Sayın Baykal bizim getirdiğimiz öneriye destek vermez. Biz inanmıyoruz destek vereceğine; çünkü mal varlığı konusunda gördük ki, güvenemeyiz. O yüzden kendisi getirsin hem milletvekili dokunulmazlıkları hem de bürokrat dokunulmazlıklarını kaldırmaya dönük öneriyi, biz destekleyelim” diye konuştu.

internethaber



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs