En Sıcak Konular

Soylu'dan Erdoğan'a terör tepkisi!

8 Ekim 2008 20:45 tsi
Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu'dan Başbakan Erdoğan'ı terör tepkisi!

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Aktütün karakoluna gerçekleştirilen saldırının ardından 5-6 gün geçtiğine dikkat çekerek, ''Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Genelkurmay Başkanı bir araya gelip, bir fotoğraf verip, yumruğu masaya vurup 'Biz bu işi tekrar ele aldık, bunun sonu nereye varırsa varsın, bunun başı nerede ezilecekse ezilsin, çocuklarımıza yapılan yanlışlıkların karşılığını alacağız' demesi bu milletin hakkı değil miydi? 5-6 gündür ne yapıyorsunuz, nereden korkuyorsunuz, kimden çekiniyorsunuz, kimin tavuğuna 'kış' demek istemiyorsunuz” diye sordu.

Soylu, partisinin İsmail Kahraman Kültür Merkezi"nde düzenlenen Rize İl Kongresi"nde konuştu. Terör tartışmalarını değerlendiren Soylu, “Bu ülkenin cumhurbaşkanı Talabani"ye "ben sana haddini bildirmesini bilirim" demesini bilmeli” diye konuştu.

PARA TARTIŞMASINI ZAAFİYET OLARAK GÖRÜRÜM

“Devlet gerektiğinde demir yumruğunu indirmesini bilmelidir” diyen Soylu, yeni karakol yapımı için para tartışmalarına gönderme yaptı. Soylu, “Bu ülkeyi yönetenler kusuru bir birine atmaya çalışıyorsa, "para istedin istemedim, verdim vermedim" diye tartışıyorsa bunu bir zafiyet olarak görürüm” dedi.

Saldırıya uğrayan karakolun fiziki yapısını da eleştiren Soylu, şöyle konuştu:

ASKER KARAKOL KORUMAZ VATAN KORUR

“Gencecik çocuklarımız sözüm ona bir barakada yalnız başına bu ülkenin karakolunu korumak için mücadele edecek. Orduya sesleniyorum: Bu ülkede asker karakol korumaz, vatan korur. Bu konuda herkes, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ordu da üzerine düşen sorumluluğu alacak. Şehitlik mertebesi için hepimiz 'Allah'ım bize de nasip et' diye dua ediyoruz. Ama bizim evlatlarımızın da canının bir şekilde muhafaza edilmesi lazım geldiğini, o 20 yaşındaki gencecik çocukların profesyonellikten azade bir şekilde orada kendi başlarına mahkum edilmemesi gerektiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sınır karakollarına yapılan saldırının aslında benim devletimin, milletimin ırzına ve namusuna yapılan bir saldırı olduğunu bilerek, haykırmak istiyorum.''

“Birtakım antidemokratik süreçleri terörle mücadele adına Türkiye"ye dayatmaya çalışıyorlar” diyen Soylu, “Oysa terörün kaynağı içte değil dışarıdan besleniyor” dedi. Soylu, Barzani ve Talabani"nin kulağının çekilmesi gerektiğini söyledi. Soylu, halk arasındaki etnik çatışma konusunda da uyarılarını yineledi.

Soylu, devletin zirvesine çağrıda bulunarak “Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı bir araya gelip "sonu nereye giderse gitsin bu terörün başını ezmeye karar verdik" demelidir. 3-5 gündür niye susuyorsunuz, niye bekliyorsunuz? Kimden talimat aldınız? Kimin tavuğuna kış demekten korkuyorsunuz” diye seslendi.

EKONOMİK UYARILARIMIZA HÜKÜMET "TIN”

Soylu, ekonomideki krize değinirken ise “Biz bundan çok önce dünyadaki ekonomik gidişatın iyi olmadığına işaret ettik. Artık kolay para bulamayıp cari açığımızı finanse edemeyip dikkatli olmak lazım dedik. Ama hükümet 9-10 aydan beri tın tın hiçbir şeye hiçbir şekilde bakmadılar” dedi. Soylu, krizin Türkiye"deki üretimi alt üst edeceğini bildirdi.

CİBALİ KARAKOLU BAŞKOMİSERİ DEĞİLSİN

Soylu, daha sonra Artvin"e geçerek Belediye Düğün Salonu"nda yapılan DP il kongresine katıldı.

“Bu millet evladını davulla zurnayla askere yolladı. Şimdi herkes birbirine suç atıyor” diyerek hem iktidarı hem de yetkilileri suçlayan Soylu, Erdoğan"a yüklendi. Soylu, şöyle konuştu:

“2002"den beri bu terör meselesini hafife aldın. Bunu rutinleştirdin ve sıradan bir hale getirdin. Yok gördün. Şimdi diyorsun ki ne yapabiliriz. Şunu şöyle mi böyle mi yapsam diye soruyorsun. Affedersin sen Cibali Karakolu"nun başkomiseri misin bu ülkenin başkanı mısın. Milyonlarca insanın oyunu alan bir başbakansın. Ülkeyi karakol koruyacak hale getirdiler.”

Soylu, terörle mücadele konusunda yeni bir stratejiye gereksinim bulunduğunu söylerken Kuzey Irak"lı Kürt Liderlere sert çıktı. Soylu, “İşin kaynağı Barzani ve Talabani"dir. Barzani"nin kellesi alınması gerekiyorsa alınmalıdır. Daha fazla bekleyemeyiz artık” dedi. Soylu, Türkiye"nin ABD"den istihbarat beklemeye devam edemeyeceğini sözlerine ekledi.

Soylu'ya Rize ve Artvin programlarında çok sayıda kurmayı eşlik etti.

hurhaber



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,836 µs