oturma eylemi! | " /> oturma eylemi! | "/>

En Sıcak Konular

DTP'li Kaplan'dan oturma eylemi!

8 Ekim 2008 20:35 tsi
DTP'li Kaplan'dan oturma eylemi!
'Kürt Sorunu'nun Meclis'te özel gündemle ele alınmasını isteyen DTP'li Hasip Kaplan, bunun gerçekleştirene kadar eylem kararı aldı. Eylemin adresi ise...

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yaşanan gelişmelerden sonra "Kürt sorununun" Meclis'te özel gündemle ele alınması gerektiğini belirterek, sorunun gündeme alınmaması ve liderlerin biraraya gelmemesi halinde Meclis kulisinde oturma eylemi yapacağını açıkladı.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'in acil gündemle toplanıp "Kürt sorununu" konuşamadığını, sorunun hep askere havale edildiğini söyledi. Bu sorunun basit bir asayiş sorunu olmadığını ifade eden Kaplan, "Basit bir terör sorunu olsa 25 sene sürmezdi. 25 sene süren bir terör, çatışma ortamı yok. Sadece yüz yıl savaşları 50 yıl sürmüş" diye konuştu.

Bu sorunun tüm boyutlarıyla Meclis'te değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kaplan, bunun için de Meclis'in 'dargın liderler' meclisi olmaktan çıkması, liderlerin biraraya gelmesi gerektiğini dile getirdi. Bu acı her gün yürekleri dağlarken, tüm partilerin bugün Meclis'i ağlama duvarına çevirdiğini savunan Kaplan, Meclis'te herkesin birbirini suçladığını anlattı. 25 senedir denenen yöntemlerden sonuç alınamadığını öne süren Kaplan, biraz da barışçıl, demokratik, yasal yöntemlerin denenmesi gerektiğini savundu. Kaplan, "Birlikte tavır koyalım, birlikte mitingler yapalım, birlikte yürüyelim. Bunu yaparken adil olalım. Bunu yapmazsak bu acı olaylardan Türkiye'yi kurtaramayız" dedi.

Kaplan, Salı gününe kadar bekleyeceğini, Meclis'te liderlerin Salı gününe kadar biraraya gelmemesi halinde kuliste oturma eylemine geçeceğini açıkladı. Kaplan şöyle konuştu:

"Bunun için biraraya gelmeyecekler de ne zaman biraraya gelecekler. Her gün cenazeler kaldırılırken dargın liderler birbirinin yanına gelmeyecek de ne zaman gelecek. Türkiye'nin gerçek gündemine gelelim. Bu Meclis'teki iktidar ve muhalefet Türkiye'nin gerçek gündemine bir türlü gelmiyor.

Ben vicdan olarak rahatsızlığımı ifade etmek için bunu yapacağım. Bu liderleri deşifre etmek için, biraraya gelemediklerini, uzlaşmazlıklarını kamuoyuna deşifre etmek için oturma eylemine geçeceğim Meclis'te. 3 gün düşünmek için yeterli bir süredir. Eğer bu konuda bir adım atılmazsa, Meclis gündemine konu getirilmezse oturma eylemine geçeceğim. Ta ki bu sağlanana kadar. Cumhurbaşkanı da Başbakan da bunu harekete geçirmek zorundadır."

haber7

 



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs