En Sıcak Konular

İran'a indirilen 'esrarlı' uçak

8 Ekim 2008 17:43 tsi
İran'a indirilen 'esrarlı' uçak Bu uçak kafaları karıştırdı...

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı dün akşam saatlerine doğru ABD'ye ait askeri bir uçağın izinsiz olarak İran hava sahasına girdiğini ve İran savaş uçaklarının Türkiye sınırından giren Falcon tipi uçağı inişe zorladığını duyurdu. Ajans uçağın içindeki beş Amerikalı generalle birlikte Afganistan'a gitmek istediğini açıkladı. Haber bir anda flaş olarak geçilmeye başlandı. Dünyadad şaşkınlığa ve şoka yol açan haber, daha önce de İngiliz askerlerinin Şattülarab'ı yanlışlıkla geçmeleri sonucunda İranlı devrim muhafızlarınca tutuklanmalarını hatırlattı.

Haberin duyurulmasının hemen ardından önce ABD'li askeri yetkililer hemen ardından El Arabiye ve El Alem kanalları uçağın ABD'ye değil Macaristan'a ait olduğunu belirterek uçağın Afganistan'a sivil yardım taşıdığını belirttiler. El Alem konuyla ilgili son haberinde ise olayın yaklaşık bir hafta önce gerçekleştiğini ve uçaktaki bütün yolcuların Macaristanlı olduğunu belirtti.

Yine ismi açıklanmayan İranlı askeri bir yetkilinin de uçağın içindeki yolcuların Amerikalı olmadığını ve uçağın yanlışlıkla İran hava sahasına girdiğini belirtmesi kafaları iyice karıştırdı.

Uçağın indirilme nedeninin uçağın kendisini önce askeri uçak olarak tanıtması izin alamayınca sivil uçak olarak tanıtıp İran'a girmesi olduğu öne sürülüyor.

Askeri kaynaklara yakın olduğu belirtilen Tabnak portalının ise habere hiç yer vermemesi çok dikkat çekti. Görünüşe göre Fars Haberi Ajansının yanlış bir haberi, tüm Batı ve bölge basının haberi flaş olarak geçmesine neden oldu.

Bu durum bölgede durumun hala ne kadar gergin olduğunu göstermesi bakımından da önemli.

Kayhan Gazetesi ise ABD'li yetkililerin serbest bırakıldığını belirttikten sonra, aylar önce, ABD askerilerinin yasa dışı girişimiyle Irak'ın Erbil kentinde kaçırılan birkaç İran vatandaşının hala işgalcilerin elinde olmasına dikkat çekti ve 'Söz konusu ABD askerlerinin İran'dan çıkmasına neden izin verildiği henüz belli değil' ifadesi kullanıldı.

Dunyabulteni



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,336 µs