Diyarbakır'da polise hain saldırı! | " /> Diyarbakır'da polise hain saldırı! | "/>

En Sıcak Konular

Diyarbakır'da polise hain saldırı!

8 Ekim 2008 21:07 tsi
Diyarbakır'da polise hain saldırı! Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulunda çalışan memurları taşıyan servis otobüsü, Azizye Mahallesi'nden geçerken, kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahla tarandı.

 
Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik Kalaşnikoflu ve bombalı saldırıda, 5 polis şehit oldu, 14 polis ile 5 sivil yarandı.

Diyarbakır'da polise hain saldırı

Olay 17.00 sıralarında Diyarbakır- Silvan yolunda meydana geldi. Karayolunun 12'inci kilometresinde bulunan Abdülgaffar Okkan Polis Meslek Yüksekoku'nun servis aracı teröristlerin saldırısına uğradı. Saldırıda 5 polis şehit oldu, 19 kişi yaralandı.

Olay saat 17.30 sıralarında Diyarbakır- Silvan karayolunda meydana geldi. Diyarbakır'a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'ndan kent merkezine polisleri taşıyan Kemal Ulu yönetimindeki servis midibüsü, kent girişindeki Seyrantepe Caddesi'nde saldırıya uğradı. Çevrede gizlenen teröristler, uzun namlulu silahlarla taradıkları polis aracına bomba attı. Kurşunlarla camları kırılan ve delik deşik olan polis midibüsü kan gölüne dönerken, araçtaki polisler teröristlere karşılık vermeye çalıştı.

5 ŞEHİT, 19 YARALI

Teröristler silahlarını olay yerinde bırakarak ara sokaklara kaçarken, kurşunlara hedef seravis midibüsündeki poislerden sürücü Kemal Ulu ile Ahmet Koçyiğit, Ahmet Seyfioğlu, Ahmet Kılıçaslan ve Ramazan Tavşancı şehit düştü.

Saldırıda yaralanan 14 polis ile tesadüfen olay yerinde bulunan vatandaşlardan 5 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Diyarbakır Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırıdan sonra güvenlik güçleri çevrede geniş önlem aldı. Olay yerinde, kırmızı rentkte bir otomobille kaçan teröristlere ait silahlar ile patlamamış el bombası bulunurken, çevrede bombalı tuzak olabileceği ihtimaline karşı uzman ekipler arama yaptı.

Seyrantepe Caddesi üzerindeki Aziziye Mahallesi'nde teröristlerin ara sokaklara kaçtığı toplu konutların bulunduğu bölge çembere alınarak, görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre 2'sinin eşkali saptanan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Saldırının olduğu bölgede tüm giriş ve çıkışları tutulurken, iki helikopter havdan operasyona destek verdi.

“EV ARAMA KARARI MEVCUT”

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, saldırı haberi üzerine hemen olay yerine gelerek incelemede bulundu. Emniyet Müdürü Çatalkaya ekiplere telsizden , “Cumhuriyet Başsavcılığından arama izini alınmıştır. Ev arama kararı mevcuttur. Tüm ekiplerimiz ev ve şüpheli şahıslar üzerinde her türlü arama yapabilir” anonsu yaptı.

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 günü askeri servis aracı geçerken dersane onüne park edilen bomba yüklü aracı infilak ettiren teröristler, aralarında dersaneden çıkan öğrencilerin de bulunduğu 8 kişinin ölümüne, 68 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

POLİS TUZAK BOMBAYI İMHA ETTİ

Bu arada Diyarbakır Bağlar Beldesi'nde yapılan aramalarda polis ekipleri paket içinde tuzaklanmış el bombasını imha etti.

Diyarbakır'ın Seyrantepe Caddesi'nde, polis servis aracına yapılan silahlı ve bombalı saldırıdan 2 saat sonra bu kez Bağlar Beldesi, Nükhet Coşkun Akyol Caddesi'nde, yolun kenarına bırakılan bir paketten şüphelenen vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen bomba uzmanı ekipleri, kuşkulu bu paketi imha etti.

Polisler, bu pakedin tuzaklanmış el bombası olduğunu belirtti.

'ÇAPRAZ ATEŞE TABİ TUTULUYOR'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay yaptığı açıklamada, saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu, bunlardan birinin servis şoförü olduğunu söyledi.

Atalay, "Vali ve Emniyetten aldığım bilgiye göre, çapraz ateşe tabi tutuluyor. Ayrıca el bombaları da var. Ama onlar pek patlamamış. Önce yaralılarımız vardı, zaman geçtikçe yaralılarımızdan bazılarını maalesef kaybettik. Şu ana kadar gelen haber, 5 şehidimiz var. Yaralılarımız var halen, ameliyatta olan. Toplam 19 ama bunlar içinde şehit olanlar var" dedi.

Atalay, saldırganların eşkallerinin belirlendiğini söyledi.

''KİMSE TAVİZ BEKLEMESİN''

TBMM'de gazetecilerin Diyarbakır'daki polis servis aracına yapılan saldırıyla ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ''Kimse  güvenlik güçlerimizin operasyon gücünden taviz beklemesin. Bu operasyonel gücünü güvenlik güçlerimiz, polisiyle de askeriyle de sürdürecektir. Nereye kadar? Terör örgütü silahını bırakıncaya kadar sürecektir'' dedi. 
 
aa - hurriyet



Bu haber 1,308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs