En Sıcak Konular

Bahçeli'ye isimleri açıkla çağrısı

8 Ekim 2008 17:19 tsi
Bahçeli'ye isimleri açıkla çağrısı Meclis'de PKK'ya yardım eden 96 milletvekili var sözlerine AK Parti'den tepki geldi. Fırat, Bahçeli'ye o isimleri açıkla çağrısı yaptı.

Partisinin kapalı grup toplantısında; yabancı yayın organlarında yer alan haberleri kaynak göstererek, “PKK’ya yardımcı olacak 96 TBMM üyesi milletvekili bulunduğunu” ileri süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’tan çağrı geldi. 
 
Bahçeli'nin "PKK'ya yardım eden 96 milletvekilinin listesi var" sözlerine DTP'li Sırrı Sakık'dan da tepki geldi. Sakık şunları söyledi;


"Kim ki, eski politikaları devam ettirmek isterse o kişi bu ülkeye ihanet içindedir. Çünkü, 25 yıldır görüldü ki, öyle çeteyle tutarak, çatışarak bu sorun çözülmüyor. Şimdi birileri kalkmış OHAL, sıkıyönetim, güvenlik kordonu filan öneriyor. Bu asıl ihanettir. Açın demokrasinin önünü. Özgürlüklerin önünün açın, barış ve kardeşlik içinde yaşayalım. Herkes bu Meclis’te ettiği yemine sadık kalsın. Kim ki, bu meclis kürsüsünde ettiği yemine aykırı davranıyorsa o vatan hainidir.”  

“PKK Sempatizanı olmak bir suçtur. Bu tür kişileri bilip de ilgili mercilerde suç duyurusunda bulunmamak da bu suça iştirak etmek anlamına gelir. Sayın Bahçeli, böyle bir iddia ortaya attığına göre önemli ve doğru kabul etmek gerek. Bir genel başkanın söylediğini ciddiye almak gerek. Bu nedenle önem veriyor ve ciddiye alıyoruz, bu iddiayı. Sayın Bahçeli derhal ilgili mercilere bu 96 PKK sempatizanı milletvekilinin listesini vermeli. Kimler olduğunu bildirmeli ve ihbar etmeli. Aksi halde suç işlemiş sayılır” dedi.

KANIT YOKSA MÜFTERİ OLUR

Fırat, bu kişilerin listesinin yayınlandığı yayın organlarını kendisinin bilmediğini ancak açıklamasından anlaşıldığı üzere, MHP liderinin bu kaynakları bildiğini de ifade eden Fırat, “Hemen bu isimleri ilgili adli mercilere veya kolluk kuvvetlerine bildirmeli. Yok eğer bu tür bir iddiada bulunup da isimleri bildirmezse, bu iddiayı kanıtlayamazsa; o zaman da müfteri konumuna düşer” dedi.

İLGİNÇ ÖNERİ

Fırat, MHP’li Deniz Bölükbaşı’nın; 1 Mart Tezkeresi öncesinde Barzani’nin, ‘bana bağlı 70 milletvekili var. Bu tezkere çıkmaz” sözlerini kanıt olarak ileri sürmesine ilişkin olarak da şunları söyledi:

“Eğer böyleyse; o tezkereye ret oyu verenler Barzani’nin adamı olarak ret oyu vermişlerdir. Ret oyu verenler Barzani’nin adamı olarak kabul edilmelidir. O takdirde o oylamada kim ret oyu verdiyse onların listesini açıklayalım. Tezkere oylaması gizli kimin ne oy verdiği bilinmiyor diyorlarsa, getirsin Sayın Bölükbaşı bir önerge; biz destekleyelim ve Meclis kararı ile o oylamanın sonuçlarını açıklayalım. Biz buna varız.”

AKP’Lİ DE OLSA AÇIKLAYALIM

Fırat, o oylamada AKP’li bazı milletvekili ve bakanların da ret oyu verdiği yolunda bilgiler bulunduğunun anımsatılmasını üzerine de, “O beni ilgilendirmez. Ben ret oyu verenin partisine bakmıyorum. Kim ret oyu verdiyse onu açıklayalım. Görelim bakalım kimmiş Barzani’nin adamları?” karşılığını verdi.

İnternet haber



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs