En Sıcak Konular

Polisler Ahmet Hakan'ın peşinde!

8 Ekim 2008 16:10 tsi
Köşe yazarı Ahmet Hakan, kendisinin 'tehdit' edildiği iddiası üzerine açıklan davanın duruşmasına çağrılmasına rağmen mazeret bildirmeden katılmadı. Mahkemede dinlenilmesinde zorunluluk görülen Ahmet Hakan mahkemeye zorla getirilecek.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan Coşkun'u "tehdit ettiği" öne sürülen Kemalettin Gülen'in, 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

GÜLEN, SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Kemalettin Gülen katıldı. "Müşteki" Ahmet Hakan Coşkun ile avukatı ise duruşmayagelmedi. Kimlik tespitinin ardından savunması alınan Gülen, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

aa

 

Hakimin, tehdit olayının gerçekleştiği iddia edilen telefon görüşmelerine ilişkin savunmasını sorduğu Gülen, "Ben bu telefon görüşmesini Coşkun ile yaptığımda civarda telefon görüşmesini duyacak kimse yoktu. Ben de kendisinden şikayetçi oldum ve bununla ilgili soruşturma devam etmektedir" dedi.

 

Gülen'in avukatı Engin Ören de müvekkilinin suç kastı olmadığını savunarak, Coşkun'un okur kitlesi kazanmak için bu beyanlarda bulunduğunu ileri sürdü. Avukat Ören, Coşkun'un, "müvekkilinin 'asker kaçağı' ve 'Danıştay saldırısının zanlısıyla ilişkili olduğu' yönünde yazılar yazdığını" ifade ederek, bu iddialara ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

 

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, çağrılmasına rağmen mazeret bildirmeden duruşmaya katılmayan ve mahkemede dinlenilmesinde de zorunluluk görülen müşteki Ahmet Hakan Coşkun'un"zorla getirilmesini" kararlaştırıp duruşmayı erteledi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun tarafından kaleme alınan ve "Menderes asıldığında mantar tabancası bile patlamamıştı" şeklinde biten yazının 31 Mart 2008'de yayımlandığı belirtiliyor.

 

İddianamede, 4 Nisan 2008 tarihinde gazetenin santralini arayarak Coşkun'a ulaşan Kemalettin Gülen'in, "Eğer parti kapatılırsa görürsün mantar tabancası mı patlar, yoksa başka bir şey mi patlar?" şeklinde hayatına yönelik tehditte bulunduğu öne sürülüyor. İddianamede, Gülen'in "tehdit" suçunu düzenleyen TCK'nın 106. maddesinin 1. fıkrası uyarınca, 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

 

 



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,355 µs