En Sıcak Konular

Dolar 1.41'i aştı

8 Ekim 2008 13:53 tsi
Bankacılar dolardaki yükselişi krizin etkisiyle dolara olan yüksek talebe bağladı

Bankalararası piyasada en iyi dolar alış kotasyonları artan global kaygıların dolar talebini tetiklemesiyle bu sabah 1.40 YTL'yi aştı. Bankalararası piyasada dünkü spot kapanış olan 1.3690 YTL'ye göre bu sabah ilk işlemlerde dolar, yüzde 3 değer kazandıktan sonra sabah saatlerinde kazançlarını artırarak 1.4100 YTL seviyesine kadar yükseldi. Bankalararası piyasada ise en iyi dolar alış kotasyonları 1.4170 YTL ye kadar yükseldi. Kotasyonları bu sabah 09:00 sularında 1.4070/1.4110 YTL seviyesindeydi.

Merkez Bankası dün gösterge dolar kurunu 1.3578/1.3643 YTL, euro kurunu 1.8430/1.8519 YTL, pariteyi ise 1.3574 olarak ilan etti. Bu kurlara göre lira, dolar karşısında yüzde 1.79, euro karşısında yüzde 1.65 değer kaybetti. Bu kurlara göre liranın dolar karşısında yıl başından bu yana kaybı yüzde 14.62, euro karşısındaki ise yüzde 7.43 oldu. Bankacılar dolardaki yükselişi krizin etkisiyle dolara olan yüksek talebe bağladı.

YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

 

Dolar/YTL kuru için teknik açıdan 2007 yılı Ağustos ayında görülen 1.4300 seviyesi var. Kriz kısa vadede bitmeyeceği için dolarda haraketin devam edeceği öngörülüyor.

DOW JONES'TA REKOR DÜŞÜŞ


ABD borsaları hızla yayılan kredi krizinin ekonomiyi resesyona sürüklediği endişeleriyle art arda beşinci günde de düşüşünü sürdürdü. Dow Jones endeksinin beş günlük düşüşü rekor seviyede oldu. Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ekonomik büyümeyi etkileyen aşağı yönlü risklerin arttığı uyarısı piyasaları olumsuz etkiledi.

Tahvil/bono piyasasında 14 Nisan 2010 vadeli eski gösterge kağıdın bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 20.53 olurken valörlüde faiz yüzde 20.57 seviyesindeydi. Hazine'nin dün ihalesini gerçekleştirdiği 26 Haziran 2010 vadeli yeni tahvilin bileşik faizi ise bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 21.11 seviyesindeydi.
 



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,121 µs