En Sıcak Konular

Türkmen lider Çalık'la ne görüştü?

8 Ekim 2008 13:53 tsi
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Ahmet Çalık'la biraraya geldi. Görüşmede neler konuşuldu?

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile bir araya geldi.
    
Alınan bilgiye göre, Başkanlık Sarayında Türk işadamını kabul eden Berdimuhamedov, Ahmet Çalık ile karşılıklı işbirliğinin geleceği ve devam eden projelerin hayata geçiriliş süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Görüşmede, özellikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Aralık 2007'deki Türkmenistan ziyaretinde yapımı sözünü verdiği tarihi Köhneürgenç kentindeki caminin inşasına hazırlık konusunun ele alındığı belirtildi. Söz konusu projeyi üstlenen Çalık Holdinge bağlı Gap İnşaat şirketinin projeye ilişkin hazırlıklarını anlatan Ahmet Çalık'ın, diğer projelere de katılmaya hazır olduklarını ifade ettiği, yatırım yapmayı planladıkları pek çok projeyi de sunduğu kaydedildi.
   
Görüşmede, Türk şirketlerinin, Türkmenistan'ın kalkınmasında büyük katkısının olduğunu ifade eden Berdimuhamedov, sunulan önerilerin tamamının ekonomik kalkınma açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Berdimuhamedov, söz konusu projelerin hem mimarlık açısından hem de modern teknolojiye uyumu açısından dikkate değer olduğunu belirtti.
    
Türkmenistan'ın bağımsızlığının ilk yıllarından itibaren başta tekstil olmak üzere inşaat ve enerji sektörlerinde pek çok projeye imza atan Çalık Holding, en son geçtiğimiz ay, Balkanabat kentinde 138 milyon avro bedelli doğal gaz tribünlü elektrik santralinin yapımını üstlenmişti.

AHMET ÇALIK'TAN AÇIKLAMA

Çalık, işbirliği konularının ele alınması için buluşma fırsatı oluşturan Berdimuhamedov'a teşekkür ederek, yaklaşan Türkmenistan bağımsızlık bayramını kutladı. Berdimuhamedov ve Çalık, görüşmede daha önce mutabık kılanan projelerin gidişatı ve işbirliğinin geleceğini ele aldılar. Ahmet Çalık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sözünü verdiği, Köhneürgenç'de kurulacak caminin inşaatına ilişkin bilgi verdi.

Çalık ayrıca, Çalık Holding'in Türkmen lider tarafından başlatılan programlara ve projelere aktif bir katılım gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydetti. Türk işi adamı, Berdimuhamedov'a birkaç yatırım projesi hakkında brifing verdi.

Türk şirketlerinin Türkmenistan'ın elde ettiği başarılarına katkı sağlamaya ve verimli işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu dile getiren Berdimuhamedov, Ahmet Çalık'ın tekliflerinin tamamının ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasındaki güncelliği ve teknoloji standartlarına uyumlu olup olmadığının araştıralacağını vurguladı. Çalık, görüşmenin sonunda başkanlığını yaptığı şirketin Türkmenistan'ın güvenilir, dürüst ve uzak vadeli ortağı olduğunu kanıtlamaya hazır olduklarını bildirdi.

 

 



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,867 µs