En Sıcak Konular

Bu hastane yıkılırsa sorumlusu kim?

8 Ekim 2008 12:10 tsi
Aydın’da İki yıl önce çürük olduğu belirlenen devlet hastanesine her gün 3 bin hasta girip çıkıyor. Ayrıca bin personel çalışıyor.

Aktif fayların bulunduğu Aydın’daki Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik binasının iki yıl önce yapılan kontrollerinde, çürük olduğu ve yıkılması gerektiği yönünde rapor verildiği ortaya çıktı. Daha sonra yapılan testlerde ortaya çıkan sonuçlar da aynı: Hayat kurtarması gereken hastane insanlara mezar olabilir. Hastane başhekimi her gün 3 bin hastanın girip çıktığı hastane için iki yıldır yetkililere başvurduğunu ama hiçbir sonuç alamadığını ifade etti.
Hastane Başhekimi Halil Yürekli iki yıl önce Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nca özel bir şirkete hastanelerinin deprem dayanımı yönünden incelenmesi konusunda çalışma yaptırıldığını, kolon ve kirişlerden alınan numunelerin test edildiğini söyledi.Testler sonucunda hazırlanan raporlarda, poliklinik binalarının çürük olduğu ve yıkılması gerektiği, idare binasının da güçlendirilmesinin şart olduğunun yer aldığını bildiren Yürekli, rapor üzerine Bakanlığın tekrar inceleme talep ettiğini, ikinci incelemede de aynı sonuca varıldığını belirtti. Yürekli, şöyle devam etti: “Binanın birinin çürük olduğuna ve diğerinin güçlendirilmesi gerektiğine dair raporlar var. Bu raporları gerekli üst makamlara ilettik. Bunların güçlendirme çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar var. Bu projeler devam ediyor. Onlar tamamlandıktan sonra gerekli uygulamalar başlayacak. İki yıldır gerekli her türlü yazışmaları yapıyoruz. Yazışmaların sonucunu bekliyoruz.”

Arpa boyu yol alınmadı
Şu ana kadar Bakanlık ya da Aydın Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü‘nden binanın yıkılması ya da başka bir şey yapılması konusunda resmi yazı gelmediğini ifade eden Yürekli, “Binanın boşaltılması durumunda, yaşanabilecek sıkıntı durumu için iki yıl önceden ek bina projemizi başlattık. Bütün poliklinikleri taşıyabileceğimiz bir ek bina projemiz halihazırda yürürlükte. ” diye konuştu.
Atatürk Devlet Hastanesi’nin 292 yatak kapasiteli, günlük 3 bin civarında poliklinik hastasına bakan ve yaklaşık 1000 personeli olan büyük bir hastane olduğunu bildiren Yürekli, Aydın Devlet Hastanesi’ne de aynı testlerden sonra güçlendirilmesi gerektiği yönünde rapor hazırlandığını belirtti. Yürekli güçlendirme yerine Aydın’ın dışında bir arazide yeni hastanenin inşa edilmesinin daha doğru olduğunu söyledi.

Radikal

 



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs