En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den önemli mesajlar

8 Ekim 2008 09:57 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'den önemli mesajlar Devlet bütün kurumları ile hain saldırının kodlarını çözmeye çalışıyor. Belki çözülüp çözülmediğini bir çoğumuz öğrenemeyeceğiz.

Ancak ilgili yerlerde bunun muhakemesinin yapıldığına kimsenin şüphesi olmamalı.

Sayın Gül’ün bu gelinen son noktada bütün ülke insanlarının dikkatini çekmek istediği önemli konular var...

Devlet bütün kurumları ile hain saldırının kodlarını çözmeye çalışıyor. Belki çözülüp çözülmediğini bir çoğumuz öğrenemeyeceğiz.

Ancak ilgili yerlerde bunun muhakemesinin yapıldığına kimsenin şüphesi olmamalı.

Olayın duyulmasının ardından bütün programlarını iptal ederek Genelkurmay Başkanlığına giden Cumhurbaşkanı Gül iki saat boyunca komutanlardan bilgi aldı. Bir başkomutan olarak değerlendirmelerini mutlaka kendi içinde yapmıştır.

Sayın Gül’ün bu gelinen son noktada bütün ülke insanlarının dikkatini çekmek istediği önemli konular var.

 
Helsinki yolunda sorularımızı cevaplayan Gül sözlerine “Terörle mücadelenin uzun soluklu bir iş olduğunu” söyleyerek başladı. Bütün soğukkanlılığını korumaya çalışsa da gözlerindeki hüznü saklayamadı Cumhurbaşkanı Gül. Belki de 17 Şehidimizin acısını bizlerde yaşadığımız için bunu daha kolay fark ediyoruz.

Ohal söylentileri Gül’e göre abartılmış ifadeler. Demokrasiden geri dönüşün olmayacağının altını ısrarla çizen Gül’ün “Silahı ile karşına çıkana silahlı mücadele kararlı bir şekilde sürecek. bunun yanında demokrasiye inancımız asla zaafa uğramayacaktır. çünkü demokrasi ve demokratikleşme terör örgütlerinin en korktuğu şeydir. Çünkü o teröristi ve terör örgütünü izole eder.” tespitine kim karşı çıkabilir ki.

Askeri cenahın bu saldırı sonrasında değişik taleplerde bulunacağını dillendirilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Gül bu görüşlere de bir açıklama getirdi. “Ben şunu biliyorum askerler de bu konuda demokrasinin önemini kavrıyorlar. Onlarda vakıa kör talepler yapmıyorlar. Uygulamadan doğan tabii ihtiyaçlarını dile getiriyorlar. Gayet bunlar TBMM’nin Hükümet’in değerlendireceği hususlar”. Demokrasi’den öte köy olmadığını artık herkes aklının bir köşesine yerleştirmesi gerekiyor. Başka yollara sapmak içinde birilerinin arkasına sinenleri artık herkes görüyor.

Türkiye açık bir toplum. Artık her şey tartışılabiliyor. Cumhurbaşkanı bu durumun Türkiye’yi daha da güçlendireceğine inanıyor. “Türkiye’nin önünde bulunan zor meseleleri yok saymadan çözülmesi gerekir. Bunlar saklanırsa o zaman problemler büyüyerek karşımıza çıkar” ifadeleri de yine Cumhurbaşkanı’na ait.

Altınova’daki ve şehit cenazelerindeki provokasyonlar da Cumhurbaşkanı’nın gündemindeydi. Bu konuda halkın artık uyandığını söyleyen Gül “herkes üzerine düşeni yapmalı” diyor. Burada payını alması gerekenlerde özellikle siyasetçiler ve medya organları. Siyasi slogan atarak şehit cenazelerini kirletenler halkın gözünden kaçmıyor artık. Cumhurbaşkanı Gül’ün son sözleri de bununla ilgili “Halk provokasyon yapanları görüyor Bu şehit ailesine de halka da saygısızlıktır. Şehide sahip çıkmak için yapılan coşkuyu kastetmiyorum. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Şehitler Ölmeyecek vatan bölünmeyecektir. Bu hepimizin sloganıdır.”

Bütün bu konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Gül özetle diyor ki “Ey halkım sakin olun. Her konuyu tartışalım ama herkes durduğu yeri bilsin ve devlete güvensin”.

Biz de diyoruz ki “Sayın Cumhurbaşkanım halkın büyük bir kısmı durduğu yeri biliyor ve devletine güveniyor. Bundan sonrası devlete yani size emanet ….”

Samanyolu haber / Remzi Ketenci



Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,348 µs