En Sıcak Konular

90 bin adaya daha üniversite fırsatı

8 Ekim 2008 09:07 tsi
Başvuruları bugün başlayacak üniversite ek yerleştirmelerinde kontenjan sürprizi yaşandı. 40 bin civarında beklenen ek kontenjanlar 90 bini buldu.

Yükselokul hayali kuran gençlere, üniversite kapısı açıldı.

Başvuruları bugün başlayacak üniversite ek yerleştirmelerinde kontenjan sürprizi yaşandı. 40 bin civarında beklenen ek kontenjanlar 90 bini buldu. Üniversiteli olmak isteyen gençler için çoğunluğu önlisans (iki yıllık yüksekokul) olmak üzere 90 bin kontenjan umudu doğdu. Buna göre ekim ayında 23 bin 500'ü lisans (fakülte), 66 bini de önlisans kontenjanına yeni öğrenci yerleştirilecek.

Ek kontenjanların yüksek çıkmasında, çoğunluğu yüksekokullar olmak üzere bu yıl 56 bin öğrencinin kazandığı bölüme kayıt yaptırmaması etkili oldu. ÖSS sonrasında yapılan üniversite yerleştirmelerinde de 24 bin kontenjan boş kalmıştı. YÖK ise geçen ay sürpriz yaparak üniversitelere 8 bin 813 yeni kontenjan vermişti.

Ek kontenjan kılavuzunun dağıtımının 'araya bayram girmesi nedeniyle' önceki gün başlayabildiğini kaydeden ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, "Bugün bazı yerlere kılavuz ulaşmayabilir ama perşembe günü tüm merkezlerde olacak. Ayrıca kılavuzu internete de koyduk. Adaylar buradan da yararlanabilir." dedi. Kazandığı halde kaydolmayan aday sayısının 56 bini bulmasını 'aday sayısı ile yükseköğretim kontenjanlarının çoğalmasına' bağlayan Yarımağan, bu yıl üniversite kontenjanlarının yüzde 25 civarında artırıldığını hatırlattı.

Ek yerleştirmeye başvurmak için adayların 13 Ekim'e kadar süresi var. Ek yerleştirmeye, merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar (açıköğretim fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) başvuramıyor. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için yerleştirilmemiş veya açıköğretim fakültesinin 'kontenjansız programlarına yerleştirilmiş' olmak gerekiyor.

zaman



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,980 µs