En Sıcak Konular

Pippa davasında avukat da yok tercüman da!

7 Ekim 2008 19:22 tsi
Yarım saat süren duruşmanın ertelenmesinin nedeni sanık Murat Karataş’ın avukatının bulunmaması ve yeminli tercümanın hazır olmamasıydı.

Dünya barışı için İtalya’dan yola çıktıktan sonra Türkiye’de tecavüz edilip öldürülen Pippa Bacca cinayetiyle ilgili ilk duruşma Kocaeli adliyesinde yapıldı.

Barış mesajı vermek için otostopla Milano’dan dünya turuna çıkan ancak Türkiye güzergahında Gebze’de kaybolan İtalyan Sanatçı Pippa Bacca cinayetiyle ilgili ilk duruşma Kocaeli adliyesinde yapıldı. Sanık Murat Karataş sabah saatlerinde Kocaeli I. Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirildi.

Duruşmaya katılan Pippa Bacca’nın annesi Elena Manzoni, adaletten umutluydu: “İnşallah adalet yerini bulur, Türk adaletine güvenim sonsuzdur”

Ancak ilk duruşma sadece yarım saat sürdü. Çünkü sanık Murat Karataş’ın avukatı yoktu. Davanın müdahil avukatı Mehmet Eke bu tür işlemlerin daha önce yapılması gerektiğini söyledi. Eke “Bunu bir eksiklik olarak değerlendiriyoruz, yani bu tür işlemlerin daha önceden yapılmış olması lazım. Bu koşullarda bulunan kendi imkanlarıyla avukat tutacak imkanı olmayan insana avukat tedarik edilmesi gerekiyordu, CMUK avukatının gelmiş olması gerekiyordu.” dedi.

Davanın ertelenmesinin nedenlerinden biri de duruşmada yeminli tercümanın bulunmamasıydı. 31 Mart’ta Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kaybolan Pippa Bacca, yaklaşık iki hafta sonra Tavşanlı Köyü yakınlarında bulunmuştu. Tecavüz ve cinayetle ilgili olarak Murat Karataş yakalanmış, zanlı ifadesinde suçlamaları kabul etmişti. Murat Karataş hakkında “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” isteniyor. Dava 4 Kasım’a ertelendi.

ntv

 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,345 µs