En Sıcak Konular

Yıldız Teknik Üniverstesi'nde gergin açılış

7 Ekim 2008 18:09 tsi
Yıldız Teknik Üniversitesi 2008-2009 akademik yılı açılışında, iki farklı grup protesto gösterisi düzenledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Oditoryumu'nda gerçekleştirilen açılışa Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel'in oditoryum binasına gelmeleriyle birlikte bina dışında ilk olarak 30 kişilik öğrenci grubu AK Parti'yi, üniversite yönetimini ve Yüksek Öğretim Kurulu'nu (YÖK) protesto etti. "AKP'yi istemiyoruz, Üniversteler bizimdir yobaza bırakmayız" şeklinde slogan atan grup, "AKP üniversitemden elini çek" yazılı pankart açtı. Öğrenciler basın açıklamasının ardından slogan atarak dağıldı.

Ardından 5 kişilik başka bir öğrenci grubu oditoryum binasına girmek istedi ancak güvenlik görevlileri izin vermedi. İçeriye alınmayan öğrenciler binaya girmekte ısrar edince gerginlik yaşandı. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri öğrencileri oditoryum binasından uzaklaştırdı.

-"ÜNİVERSİTELER ÖZGÜR DÜŞÜNCE YUVASIDIR"-

Eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayatı Yazıcı bir konuşma yaptı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen saldırıda şehit olan 17 askeri rahmetle anan Yazıcı, bir daha bu tür olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Üniversitelerin eleştirel aklın ve özgür düşüncenin yuvası olduğunu aktaran Bakan Yazıcı, fikirlerin en özgür ve demokratik biçimde ifade edilebildiği bir ortamda herkesin özgür olduğunu kaydetti. Bakan Yazıcı, bütün üniversitelerde en aykırı fikrin bile özgürce ifade edilebilmesi gerektiğini vurguladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel de üniversitenin yönetim anlayışının karşı görüş ve eleştiriyi hoşgörü ile karşılayan bir yapıda olduğunu söyledi. Çalışanların dünya görüşüne göre değil üretkenliğine göre değerlendirildiğini vurgulayan Porf. Dr. Yüksel, teşvik eden ve ödüllendiren bir yönetime sahip olduklarını ifade etti.

Öte yandan açılışın sonunda geçen dönemin bölüm birincilerine ödül verildi. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Çakmak da ilk ders olarak "Bilim ve Teknoloji" konusunu ele aldı.

cihan
 



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs