En Sıcak Konular

Güler Sabancı: 'Riskin tanımı yeniden yapılmalı'

7 Ekim 2008 14:58 tsi
Global krizin etkilerini değerlendiren Güler Sabancı, bir sektörde yatırım mesajı verdi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, sigorta sektöründen beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, bu yüzden bu sektörde yatırım yapmaya devam ettiklerini bildirdi.

Sabancı, Aksigorta ve The Geneva Association işbirliğiyle düzenlenen "Fırsatlar & Zorluklar: Gelişmekte Olan Ülkelerde Sigortacılık Sektörü ve Türkiye'nin Potansiyeli" konulu İstanbul Uluslararası Sigortacılık Konferansında yaptığı konuşmada, Sabancı Grubu olarak 40 yıldır sigortacılık sektörü içinde yer aldıklarını belirtti.

Sigortacılığın inandıkları, güvendikleri ve geleceğine ilişkin umut taşıdıkları bir sektör olduğunu söyleyen Sabancı, "Sigorta sektöründen beklentimiz yüksek. Bu yüzden de bu sektörde yatırım yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Sabancı, Türkiye'nin son 6 yılda ciddi anlamda ekonomik istikrar ve makro ekonomik denge elde ettiğini belirterek, 2008 gibi zor bir yılda bile OECD ortalamasının üzerinde bir büyüme elde edildiğini ifade etti.

Sigortacılık sektörünün geçtiğimiz sene gerekli yasal altyapıya da kavuştuğunu hatırlatan Güler Sabancı, bu durumun sektöre olan ilgiyi daha da artırdığını ve yabancı yatırımcılar açısından Türkiye'nin bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı.

Sabancı, 2001 krizinin ardından finansal piyasada yapılan düzenlemeler sayesinde dünyada yaşanan kriz karşısında Türkiye'nin göreceli olarak daha iyi durumda bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dünyada yaşanan bu son kriz bir kez daha gösterdi ve bir gerçeği çok ciddi bir şekilde önümüze koydu ki dünyada riskin tarifinin yeniden yapılması gerekmektedir. Bu anlamda dünyadaki sigortacılık sektörünün önünde çok önemli bir süreç olduğuna inanıyorum. Riski yeniden tarif ederken iç kontrol süreçlerini tekrar gözden geçirmek ve yeni düzenlemeler gerektiğini hiç şüphe yok ki hepimiz kabul ediyoruz."



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs