En Sıcak Konular

Pippa'nın ailesi Türkiye'ye gelecek

7 Ekim 2008 14:16 tsi
Gebze'de öldürülen Pippa Bacca'nın ailesi bugün Kocaeli'ne gelecek ve zanlı Murat Karataş'ın yakınlarıyla görüşüp, Sizin bunda suçunuz yok" diyecek.

Sanatçı arkadaşıyla 'dünya barışı' için Filistin'e gitmek üzere yola çıkan ancak Gebze'de Murat Karataş isimli bir kişi tarafından tecavüz edilerek öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ailesi Kocaeli Adliyesi'nde bugün görülecek davanın ilk duruşmasına katılmak üzere Türkiye'ye gelecek. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre aile cenazedeki, “Katil dileriz ömür boyu hapis cezasını çeker” açıklamaları için Karataş'ın ailesinden özür dileyecek. İtalyan Başkonsolosluğu'nda Hukuk Müşaviri olan ve ailenin avukatı Mehmet Eke, ailenin katil zanlısıyla ilgili yaptıkları “Katil dileriz ömür boyu hapis cezasını çeker” açıklamadan dolayı üzgün olduklarını söyledi.

AİLEYLE GÖRÜŞECEKLER

Eke, “Hiç önyargılı değiller. Türklere kin beslemiyorlar. O kadar ki bu ay içinde kızlarının katili olan Karataş'ın eşi ve çocuklarıyla bir araya gelmek için talepte bulundular. Onlara, 'Bu sizin suçunuz değil. Onun müebbetle cezalandırılmasını istediğimiz için sizden özür dileriz' demek istiyorlar. Ancak soğukkanlı düşünüyorlar ve adaletin de tecelli etmesinden yanalar” dedi. Karataş ile nikahsız yaşayan T.K. da cinayeti duyduğunda şoka girdiğini açıklamış ve birlikte çektirdiği fotoğrafları yırttığını ifade etmişti. T.K. “Bela okusam ne olur. Televizyonlarda izledim. Allah vermiş cezasını. Artık ömür boyu yatar. Kendisini sildim” demişti.

EN FAZLA 18 YIL

Ailenin özrüne karşı Eke aflar nedeniyle Karataş'ın en fazla 18 yıl yatacağını belirterek, “Şartlı salıverme, afla bu adam yine çıkacak” dedi.

BARIŞ YOLCULUĞU KANA BULANDI

Pippa Bacca olarak tanınan 33 yaşındaki İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile beraber 'Barış Gelini' adıyla dünya barışı için 8 Mart 2008'de Milano'dan başlattığı yolculuk Gebze'ye bağlı Tavşanlı köyü yakınlarında kana bulandı. Bacca tecavüze uğradıktan sonra boğularak öldürüldü. Katil zanlısı Murat Karataş olaydan sonra yakalandı. Bacca ve arkadaşı Suriye ve Lübnan üzerinden Nisan ayı ortalarında Kudüs'e ulaşmayı planlıyordu. Bacca ve arkadaşı yolculuk başlangıcında, “Beraberimizde yolculuk boyunca üzerinde birikecek tüm kirlerle birlikte götüreceğimiz tek elbise beyaz gelinlik olacak” demişlerdi.



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs