Erdoğan açıkladı | " /> Erdoğan açıkladı | "/>

En Sıcak Konular

PKK neden rahatsız: Erdoğan açıkladı

7 Ekim 2008 12:22 tsi
PKK neden rahatsız: Erdoğan açıkladı Başbakan Erdoğan, parti grubunda yaptığı konuşmada, "Bu ülke, bu millet, bu vatan birdir ve bütündür" dedi ve çok sert uyarılarda bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

Yüreklerimizin ne kadar yangın yeri olduğu ortada. Bir bayram ertesi Aktütün'de toprağa şehit düşen yavrularımıza Allah'tan rahmet, aillerine milletimize sabır ve metanet diliyorum. Bu acıyı dindirmek ve bu ateşi söndürmek için açık ve seçik ifade ediyorum. Bütün farklılıklarımızı ayrılıklarımızı bırakır bir ve bütün oluruz. Biz kardeşliğimize sevgimize kasteden hainler bu topraklardan er ya da geç tecrit olacaktır. Terörün tek hedefi gencecik mehmetçikler değil bu millettir. Kirli başka zihin ve odaklar olduğunu hep bir ağızdan ifade etmeliyiz. Hedef milletin birliği beraberliği ve asırlardır devam eden kardeşliğidir.

Varlığıonı istikrarsızlıktan huzursuzlukta arayanlar hiç de az değil. bu irade 70 milyonun iradesidir. Bu iradeyi kırmaya çalışanlar beyhude bir çaba içindedir. Hayal kırıklığı yaşayacaklardır. Sözün azaldığı söz söylemenin zor olduğu zamanda mşilletin hissiyatına tercüman olmak istiyorum. terün karşında tek yürek olmayanlar kendi vicdansızlıklarına yansınlar. şehit analarının feryatlarına duymayanlar kedi hallerine yansınlar. Bu ülke bu millet bu vatan birdir ve bütündür.

Terörün açık hedefi millette yılgınlık yaratmaktır. Tepkisel davranışlar terörün amacına hizmet eder. sağduyulu olmalı terörün amacına hizmet etmemeliyiz. Söylem ve eylemlerimize dikkat etmeliyiz. Tepkisel davranışlar mesleyi çözmez. Bu milletin kardeşliğine birliğine yönelik söylemlere yteröristlere hizmet eder millte olma iddiamızı yaralar. herkes kardeşliği pekiştirmeye hassasiyet göstermelidir.

Türkiye'nin sabrını sınayanlar vakur duruşunu farklı yorumlayanlar bunda ne kadar yanıldıklarını er ya da geç görecektir. Bu kanı durdurmak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Bir şeye dikkat ediyorum. Bir yanlışa buradan dikkat çekmek istiyorum. Suçlu aranıyor. Suçlu aramaktan ziyade çözüm artıyoruz. Eksikler olabilir vardır. Biz bu eksikleri gidermek için çalışıyoruz. Biz her zaman şunu söyledik. güvenlik güçlerimize polisimize bir eksik varsa söyleyin. Bugüne kadar ne istenildiyse yaptık. yapmaya devam ediyoruz. her türlü eksikliği gidermeye hazırız.

Bölgeyi havadan ve karadan iyi bilen biriyim. Koşulların ne denli zor olduğunu iyi bilenlerdenim. Bilmeyenler rahat konuşuyor. Kimse terör ve kan üzerinden siyaset yapmasın. Şehitler ve gaziler üzerinden, kan üzerinden siyaset yapanlar o kanın içinde kendileri boğulur.

Umuyorum ki yarın Meclis'imize gelecek tezkere konusunda da milletvekillerimiz gerekli olanı yapacaktır. Bütün partiler TBMM'de ortak irade sergilemeli.

Devlete ve askere silah çekenler bu millete açık düşman oldukları açıktır. Terör örgütüne silahtan vazgeç diyemeyenlerin bize bu mücadeleden vazgeç demeye hakkı yoktur. gün birliğimiz gösterme günüdür. birlik ve beraberliğimiz kardeşliğimiz ortaya koymalıyız. bunları devam ettirmeliyiz ki terör  zemin bulamasın. Milletimizn birliğini koruyacağız. demokratik iradeden bir tek geri adım atmayacağız.

Uluslararası gereklilikler yerine getirilmeli. Irak bizim komşumuz orada yaşayanlar bizim kardeşimizdir. İhtiyaç duyuylması halinde yapılacak operasyon sadece oradaki terör örgütüne yöneliktir. Sivil halka yönelik bir harekat asla sözkonusu olmayacaktır. Irak terör örgütü ile arasına kalın bir duvar örmelidir. Terörle arasına mesafe koymayanlar bundan olumsuz etkilenir. Herkes bunu iyi anlamalı. Irak terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olmalıdır. Ben arkadaşlarımızı bütünüyle genel kurulda olmaya davet ediyor ve tüm arkadaşlarımdan aynı yönde irade göstermeye  davet ediyorum. Sınır ötesi harekat öncesinde uluslar arası destek aldık. Terör sadece askeri ve polis gücüyle çözülmez. Siyasi , sosyal ve sosyo ekonomik boyutları var. Hükümetimiz tüm bu adımları birlikte atarak çalışmaktadır. Bölge khalkı geçmişte görmediği çalışmaları bizim dönemimizde gördfü. Geçmişte terör bölge halkının geri bırakılmışlığından nemalandı. GAP ve DAP terör örgütünü ciddi manada rahatsız etti. Biz etnik milliyetçiliğe hayır dedik. Bu onları rahatsız etti. biz bütün herkese aynı mesafedeyiz. Biz bölgesel milliyetçi,liğe hayır dedik rahatsız oldular.

Doğu ve Güneydoğu'nun yoları yapılıyor. Tüm okullarda internet var. demokratik açılımlarımız terörü rahatsız etti. Üniversiteler kurduk. Sıralar doluyor. Halkın eğitilmesi onları rahatsız etti. ekonomik iyileşmeler terörü rahatsız ediyor. sağlık hizmetleri rahatsız ediyor. Ambulanssız hastane olmadığı için hastaya ulaşamamak gibi bir durum olmadığı için rahatsızlar. herkese aynı mesafedeyiz. Tüm halkımızı kucaklıyoruz. Bu onları rahatsız ediyor.

Terör örgütü destek ve mevzi kabetti. Terör artık tecrid ediliyor. Uluslara arası alanda dışlanıyor. Açıklamalar yeterli mi değil. Bu eyleme de dönüştürülmeli. Bu olmazsa biz hakkımızı başka yollardan da arayabiliriz. Türkiye bazı yaptırımları da uygular.

 



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,490 µs