En Sıcak Konular

Saunacı yüzbaşı yeniden cezaevinde!

7 Ekim 2008 10:41 tsi
Özel Harp'te görevli bordo bereli yüzbaşı Bozkır, üç yıl bir ay 10 gün hapis yatacak.

'Sauna' soruşturmasında gözaltına alınan Özel Harp'te görevli bordo bereli Yüzbaşı Nuri Bozkır, Genelkurmay'ın gizli belgelerini ifşa etti gerekçesiyle aldığı 3 yıl bir ay 10 günlük hapis cezasını çekmek üzere Ankara Sincan Cezaevi'ne gönderildi.


Bozkır, Çankaya'daki OYAK sitesinde bulunan evinden gözaltına alındı. Nuri Bozkır'dan çıkan Genelkurmay'a ait belgelerin bir kopyası Ergenekon terör örgütü soruşturmasında tutuklanan SESAR Başkanı İsmail Yıldız'ın bilgisayarında da bulunmuştu.

Bu bağlantı Ergenekon örgütü ile Sauna Çetesi arasındaki bağlantıyı da ortaya koydu.

Güvenlik kaynakları, İsmail Yıldız hakkında da gizli belgeleri bulundurmaktan dava açılacağını belirtiyor.

Belgelerin Türkiye'nin, ABD, İran ve Irak'la ilişkilerinde krize sebep olabileceği belirtiliyor.

Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, Ergenekon tutuklusu İsmail Yıldız'ın bilgisayarında ele geçirilen ve üzerinde 'gizli' damgası bulunan askerî belgeleri Genelkurmay'a da sormuştu.

Genelkurmay'dan gelen yazıda, "CD'de yer alan bilgilerin, ülkelerle ilgili gizli kalması gereken bilgi ve değerlendirmeleri içermesi, bu bilgilerin açıklanması veya ilgili ülkelerin eline geçmesi halinde ülkelerin ikili ilişkileri ile güvenlik politikalarını etkileyecek olması nedeniyle devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla halen gizli kalması gereken bilgilerden olduğu değerlendirilmektedir." denildi.

Belgelerin ele geçirildiği Sauna soruşturmasında Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır, çete elebaşısı Kasım Zengin ile özel güvenlik şirketi sahibi Mustafa Aksoy yargılanmıştı.

Genelkurmay Askerî Savcılığı da çıkan belgelerle ilgili olarak o tarihlerde soruşturma başlattı.

Askerî savcılık, Yüzbaşı Bozkır hakkında 'devletin güvenliğine, iç ve dış siyasetine ilişkin belgeleri sızdırmak' ve 'emre itaatsizlikte ısrar etmek' suçlarından dava açtı. Askerî mahkeme, davayı iki ayda sonuçlandırdı.

Bozkır, TSK'dan kozmik bilgi sızdırdığı gerekçesiyle hapis cezası aldı.

Silahlı Kuvvetler de ihraç yönünde karar verdi. Yüzbaşı Nuri Bozkır, kesinleşen hapis cezası nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince dün gözaltına alındı.

Bozkır önce işlemleri için Emniyet'e getirildi. Ardından cezasını çekmek üzere Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

BELGELER, ERGENEKON SANIĞINDAN DA ÇIKTI

Cezaevine gönderilen Nuri Bozkır'ın sızdırdığı belgelerin aynısı, Ergenekon'un tutuklu sanıklarından SESAR Başkanı İsmail Yıldız'ın bilgisayarında da çıkmıştı. Gizli belgelerin başlıkları şöyle: "İran'ın Irak politikası, 20 Şubat 2004 İran seçimlerinin değerlendirilmesi, ABD'nin Irak harekâtı, Irak Türklük şuuru, Büyük Ortadoğu Projesi, Irak'ta halkın kazanılması ve halkla ilişkiler, Irak'ın GNH açısından arazi yapısı, İran İslam Cumhuriyeti, İstihbarat teşkilatı, Şiiler sunusu, Mukavemet, Irak psikolojik harp, Irak'ta uygulanan asimilasyon politikaları, Türkiye ile sorunları, Nüfus ve etnik yapı, Irak Türkleri tarihi, Din ve mezhepler, Psiko-örgütler, Siyasi yapı ve partiler, İnceleme notu (İran)."

zaman



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,910 µs