En Sıcak Konular

Fener'deki çöküşün nedenleri

7 Ekim 2008 10:14 tsi
Süper Lig’de ilk 6 haftada 4 yenilgi, Şampiyonlar Ligi’nde 2 maçta 1 gol atılıp alınan tek puan... F.Bahçe’de hasar raporu ağır. İşte tek tek çöküşün nedenleri.

Camia, bu sezon yapılan yanlışları tartışırken, sorumluları da arıyor. En başta tartışılan isimse, verdiği keskin kararlar ve tavizsiz tutumuyla, başkan Aziz Yıldırım... İşte F.Bahçe camiasının Aziz Yıldırım’a yönelttiği eleştiriler:

YERLİLERİ EZDİ

YILDIRIM, Türk oyuncuları, yabancılara karşı ezik duruma düşürdü. Yabancılar ne derse ’tamam’ dedi, yerliler söylediğinde zılgıtı yedi. Mesela Volkan Demirel.. Bir soyunma odası tartışmasında Yıldırım araya girdi, Volkan haklı olmasına rağmen Lugano’yu haklı gösterip Demirel’i küçük düşürdü. İşte o gün takımın içinde yerli bir ağabey olacak ve yerli oyuncuları toparlayıp liderlik yapacak bir ismin önü kesilmiş oldu.

100. YIL KADROSUNU BOZDU

KENDİSİ de başta olmak üzere tüm camia, 100. yıl kadrosunu arar oldu. Başkan, hep ’ben’ dediği için kimseyi dinlemedi, bir kalemde sildi attı. Ümit Özat, Appiah, Tuncay, Aurelio, Serkan ve kaleci Serdar... Hepsinin gidişinde Yıldırım’ın taviz vermez tutumu başrol oynadı.

ALEX’TE SORUN YAŞADI

F.BAHÇE’DE gelecekte sözleşmesi bitecek ve sözleşme yenileyen oyunculara hep Alex’i örnek gösterdi. Futbol Federasyonu’na bildirdiği 2 milyon Euro’luk rakamı hep oyuncuların gözüne soktu. Ancak işin içine Rentistas girince asıl Alex’in aldığı rakam 3 milyon 111 bin Euro çıkınca takım içi kırılmalar yaşandı.

ARAGONES TERCİHİ TUTMADI

 ‘I Love You Zico’ sesleri yükseldi. Kendisi gibi ’benmerkezci’ Aragones’i getirince ’Benim adamım’ dedi. Şimdi yanıldım diyemiyor ama içten içe ’Nasıl bu hatayı yaptım?’ diye kendini yiyor. Ayrıca transfer tercihi de yanlış çıktı. Uzun boylu forvet olarak Kanoute bitirilme noktasına gelindi. Ama başkan son anda, hocanın istediği Güiza’yı transfer etti... Kendi hesabıyla 52 milyon Euro harcamasına rağmen, geçen yıllardaki gibi nokta transferler yapamadı.

TARAFTARI BÖLDÜ

SON dönemde F.Bahçeli taraftarlar da birbirine düştü, araya nifak tohumları serpildi. Başkanın bir taraftar grubuyla yaşadığı tartışma nedeniyle tribünler bölündü, ortaya anarşi çıktı.


*****

Aragones: Kimseyi dinlemedi, futbolcuların güvenini çabuk kaybetti, aklındaki şablonun dışına çıkamadı

GELDİĞİNDEN beri kimseyi dinlemeyen, sert görünüşlü Aragones, olumsuz sonuçlardan sorumlu olduğunu söylüyor, ancak durumu değiştiremiyor. F.Bahçeliler’in Aragones’e yönelttiği eleştiriler de şöyle:

YARDIM ALMADI

Türkiye'yi çok iyi tanıyan, F.Bahçe’yi çok iyi bilen antrenör Önder Özen’in uyarılarını hiç ciddiye almadı ama her defasında yanıldığını gördü. Özen’in “Can Arat, Yasin ve Edu aynı özellikli oyuncular.. Hacettepe maçında Önder’i oynatmalısınız, Can’ı değil” uyarıları ilk yardım yoluydu. Ancak dinlemedi ve hezimet geldi. Kayseri maçında Nijeryalı Aghahowa için uyarı raporu yazılmasına rağmen önlem almadı. Alex yokken, kurtarıcı lazımken final oyuncusu Tümer 18’e bile giremedi.

ANTRENMAN İNADI

DÜNYADAKİ birçok teknik adam, maçlardan bir gün önce idmanlarda özellikle ilk 11’de oynayan oyuncuları hafif çalıştırır. Ancak Aragones son antrenmanlarda ısrarla ağır dayanıklılık çalışması yaptırıyor ve haliyle takım oynayacağı maça yorgun çıkıyor.

DİSİPLİN ‘SÖZDE’ KALDI

BAŞKAN Yıldırım, Zico’nun ’rahat’ tavırlarından hoşlanmadığı için Aragones’i getirdi. Ama Aragones, tribündeki taraftarın bile ’kelle’ isteyeceği durumlarda sessiz kaldı. Önce oyundan alınan Kazım formasını yere attı, ardından Uğur Boral surat astı. ’Otorite getirmesi’ beklenen Aragones ise sorulara kaçak cevaplar vererek, imajını zedeledi.

‘KADRO YETERSİZ’ DİYOR

F.BAHÇE’NİN başına gelirken takım kadrosunu hiç gündeme getirmemişti. “11 torunumun geleceği için bu teklifi kabul ediyorum” diyor, memnun görünüyordu. Şimdi “İstediğim oyuncular alınmadı” demeye başladı!

BAŞTA kafasında sistemi belliydi. İspanya Milli Takımı’na uygulattığı bol paslı sistemi işleteceğine emin olan Aragones, kişilerin değil sistemin çalışacağını düşündü. Ama İspanya’nın göbeğindeki Xabi, Iniesta, Fabregas’la Maldonado ve Selçuk’u bir tuttu ve sistemin değil, iyi oyuncuların kazandığını yeni gördü. Geldiğinden beri çift forveti hiç deneyemedi.



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,246 µs