Aktütün de Dağlıca’yı planlayan hainin işi! | " /> Aktütün de Dağlıca’yı planlayan hainin işi! | "/>

En Sıcak Konular

Aktütün de Dağlıca’yı planlayan hainin işi!

7 Ekim 2008 08:38 tsi
Aktütün de Dağlıca’yı planlayan hainin işi! 17 askerin şehit düştüğü Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırı emrini, Dağlıca baskınını planlayan 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik’in verdiği belirlendi. peki termal kameradan nasıl gizlendiler?

17 askerin şehit düştüğü Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırı emrini, Dağlıca baskınını planlayan 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik’in verdiği, 350-400 kişi olduğu belirtilen teröristlerin termal kameralara yakalanmamak için ıslak yağmurluk giydiği belirlendi


Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırının ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkarken, saldırı emrini, Dağlıca baskınının da planlayıcılarından "Ape Hüseyin" kod adlı terörist Kadri Çelik'in verdiği ileri sürüldü.

17 askerin şehit olduğu ve 23 teröristin öldürüldüğü saldırıyla ilgili soruşturmayı, Dağlıca baskınında olduğu gibi terör davalarında yetkili Van Başsavcılığı'nın yürüteceği öğrenilirken, istihbarat birimlerince bir süre önce hazırlanan bir rapora göre, PKK'nın 21 - 30 Ağustos'ta Irak'ın Behdinan bölgesinde 400 teröristin katılımıyla gerçekleştirdiği 10. kongrede "askeri karakollara yönelik büyük çaplı saldırı yapılması" kararı alındı.

Aktütün Karakolu'na mayıs düzenlenen ve 6 askerin şehit edildiği saldırıdan sonra, teröristlerin sık sık aynı bölgede gözetleme yaptığı, son saldırının 45 gün önceden hazırlığa başladığı belirtildi. Teröristlerin 25 katırla ağır silah ve mühimmatı karakolun Irak tarafına bakan hakim tepelere getirdikleri bildirildi.

Islak yağmurluk ve elbise

Saldırıdan iki gün önce Sümbül, Buzul, Cilo-Sat, Çarçela, Adilbek, Avaşin-Basyan, Reşko ve Govend dağlarından gelerek karakola hakim tepelere yerleşen PKK'lılar, tank üzerine yerleştirilen gece görüşlü termal kameralara yakalanmamak için yağmurluklardan yararlandı.

Termal kameranın vücut ısısına olan hassasiyetini önlemek için yüzleri açık kalacak şekilde elbiselerini ıslatarak, saldırı yapılan noktaya ulaştı.

Öldürülen teröristlerin üzerinden silah ve mühimmatların yanı sıra ıslak yağmurluk bulunduğu belirlendi.

Teröristlerin 3 ayrı koldan, yaklaşık 350-400 kişilik grupla saldırıyı gerçekleştirdikleri, eylemi telsizle eski bir asteğmen olduğu ileri sürülen Kadri Çelik'in koordine ettiği vurgulandı. Saldırıyı ise Çelik'in yardımcıları İskender Derik, Rubar Zagros, Koçer Zagros ile 1994 yılında kaçırıldıktan sonra öldürülen Yüksekovalı işadamı Hacı Karay'ın yeğeni olduğu ifade edilen "Agit" kod adlı Vahyettin Karay'ın yönettiği bildirildi.

PKK'lılar 14.5 milimetrelik Doçka uçaksavar, 4 parçaya bölünebilen 82 milimetrelik 4 havan, Biksi ağır makineli tüfek, Kanas keskin nişancı silahı, B-7, RPG-7 roketatar, M-16 tüfek, saldırı ve savunma olmak üzere F1 tipi Rus yapımı el bombaları ve kalaşnikoflar kullandı.

Rus yapımı füzeler

Yardıma gelen Kobra helikopterlerin müdahalesine karşı da özellikle Bayraktepe mevkiindeki hakim olan stratejik noktalara, Yunanistan üzerinden örgüt kamplarına aktarılan 16 kilo ağırlığında, 140 santim uzunluğunda, 7 kilometre menzilli "İgla" ve "Strella-7" adı verilen omuzdan havaya Rus yapımı füzeler yerleştirdikleri kaydedildi.

Aktütün’de iş makineleri

Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yapılan saldırının ardından bölgede başlayan askeri hareketlilik sürüyor. Helikopterler Aktütün Karakolu ve Bayraktepe mevkiine sürekli silah ve mühimmat taşıyor.  Özellikle  yoğun çatışmanın yaşandığı Bayraktepe mevkiinde arama-tarama yapılıyor.  Ortaklar ve Aktütün karakolları ile Bayraktepe bölgesinde konuşlu  birliklerdeki top ve havanlarla PKK'lıların bulunabileceği noktalar ateşe tutuluyor.

Gazetecilerin yaklaşmasına izin verilmeyen Aktütün Karakolu’nda ise iş makineleri ve kamyonlar çalışıyor.

milliyet



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs