gizli seferberlik | " /> gizli seferberlik | "/>

En Sıcak Konular

Rusya'da gizli seferberlik

6 Ekim 2008 23:10 tsi
Rusya'da gizli seferberlik Rusya, ABD ile yaşadığı sorunlardan sonra yüz binlerce genci silah başına çağırdı ve ordunun modernizasyonu konusunda yeni programlar hazırladı.

Rusya, Gürcistan ile yaşadığı çatışmalar ve ABD ile yaşadığı sorunlardan sonra yüz binlerce genci silah başına çağırdı ve ordunun modernizasyonu konusunda yeni programlar hazırladı. Uzman personel artırımından uzay savunma sisteminin güçlendirilmesine kadar yapılan programlara kadar gizli bir seferberlik programı yürütülüyor.

Kremlinde global tehditler ve güvenliği üzerine yapılan bir dizi toplantıdan sonra ordunun teknik modernizasyonundan personel alımlarına dış istihbarat çalışmalarının güçlendirilmesinden nükleer caydırıcılığın artırılmasına kadar bir dizi trajik karar alındı ve çalışmalarına hızla başlandı.

Bir süre önce Orengburg yakınlarında yapılan ve SSCB dağıldıktan sonraki en büyük askeri tatbikattı Hugo Cavez ile birlikte izleyen Medvedev orduyu daha da güçlendirecekleri konusundaki kararlılıklarını ortaya koydu. 'Merkez-2008' adı verilen tatbikattan sonra konuşan Medvedev, 2020'ye kadar ordunun reorganizasyonun tamamlanacağını belirtti.

Yeni nükleer silahlar

Rusya'nın yaptığı planlamalar arasında Kara ve deniz ordusunun Nükleer silah donanımlarının güçlendirilmesi de var. Rusya, denizaltıdan fırlatılan yeni bir nükleer füzeyi gelecek yıl konuşlandırmayı planlıyor. Moskova'nın planının, nükleer vurucu gücünü artırma kararlılığının işareti. Rus silahlı kuvvetleri teçhizat sorumlusu Albay Vladimir Popovkin, Savunma Bakanlığının yayın organı 'Kızıl Yıldız'a yaptığı açıklamada ise Rusya'nın Gürcistan ile önceki ay girdiği savaşın 'kendilerini, silahlı kuvvetlerinin hâlihazırdaki durumunu yeniden değerlendirmeye ve nasıl geliştireceklerini düşünmeye zorladığını' ifade etti. Moskova'nın yeni nükleer füze konuşlandırma planının, nükleer vurucu gücünü artırma kararlılığının işareti olarak değerlendiriliyor.

Rusya'nın gelecek yıl konuşlandırmayı planladığı denizaltıdan atılan uzun menzilli nükleer 'Bulava' tipi füze, karadan atılan Topol-M tipi füzenin geliştirilmiş versiyonu olarak biliniyor. Rus donanması en son 18 Eylülde başarılı Bulava denemesi yaptığını açıklamıştı. Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin, Rusya'nın ek kaynaklarla yeni yüksek teknoloji silahlar alarak askeri gücünü artırma taahhüdünde bulunmuştu.

Yüzbinlerce genç askere çağrılıyor

Yine geçtiğimiz gün Putin'in gelecek yıl askeri harcamalar için 3,1 milyar dolarlık ek harcama yapılacağını bildirmişti. Ek bütçenin bir kısmıyla Gürcistan savaşında kullanılan teçhizatın da yerine konması hedefleniyor.
Rusya son dönemlerde gençlerin askere alınması konusunda da önemli çalışmalar yürütüyor. Devlet başkanı tarafından gençlerin askere alınması kararı ile ilgili yasa tasarısının 28 Eylülde İmzalamasından sonra başlayan çalışmalarla, şu an için tüm ülke genelinde askere çağrılma çalışmaları başlandı. Bu kararla rekor denebilecek bir sayıda yani 219bin genç askere çağrılmış durumda.

Bunlara paralel olarak 2007 den beri planlanan Orduda uzman askeri personel sayısının artırılması. yine ordudaki yönetsel sistemin değiştirilmesi ve askeri hiyerarşinin yeniden düzenlenmesi konuların da yeni düzenlemelere gidiliyor. Bunlar arasında askeri subayların aylıklarının artırılması da var.

anf



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs