En Sıcak Konular

BBP'den istifa çağrısı

6 Ekim 2008 20:12 tsi
BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, Aktütün Karakolu’na yapılan saldırının ikinci bir Dağlıca vakası olduğunu iddia ederek siyasi ve askeri sorumlulara istifa çağrısında bulundu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, Aktütün Karakolu’na yapılan ve 15 askerin şehit olduğu saldırının ikinci bir Dağlıca vakası olduğunu ifade ederek, “PKK’lı hainler ellerini kollarını sallayarak, karakolumuzun burnunun dibine kadar geliyorlar saldırıyorlar, kimse bunun askeri ve istihbaratı sorumluluğunu üzerine almıyor. Bu tamamen büyük bir ihmal ve büyük bir hatadır. Dünden bugüne bütün sorumlular hesap vermelidir. Askeri ve siyasi sorumlular istifa etmelidir” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Öznur yaptığı açıklamada, Aktütün Karakolu’na 16 yılda 5 saldırı yapıldığını ve 44 şehit verildiğini hatırlatarak, son saldırının ikinci bir Dağlıca vakası olduğunu söyledi. Sayıları 350- 400 civarında olduğu söylenen PKK’lıların 4 km öteden ellerini kollarını sallayarak uçaksavarlar, havan topları, roket atarlar, füzeler ve uzun namlulu silahlarla karakolun önüne kadar gelmesine rağmen, kimsenin saldırının askeri ve istihbarati sorumluluğunu üzerine almadığını ifade eden Öznur, şunları kaydetti:

“Sanki normal bir olaymış gibi geçiştiriliyor. Dağlıca gibi Aktütün baskını da örtbas edilmek isteniyor. Bu doğru değildir sorumlular ve hadisede ihmalli bulunanlar hesap vermelidir. Terör örgütünün önceden kapsamlı bir hazırlık yaptığı saldırıda kullandıkları ağır silah ve malzemelerden bellidir. Terörist grubun günler önceden planladığı saldırının istihbaratı nasıl alınamaz. Kimse kimseyi kandırmasın. Çuvallar dolusu para ödenerek alınan teçhizatlara ne oldu? Uydular, geliştirilmiş dürbünler nasıl olurda bu kadar haini göremez. Saatlerce çatışma sürüyor neden zamanında müdahale edilemez. Beş kez saldırıya uğrayan karakolun durumu bilindiği halde sınır önlemleri ve başka önlemler niye yıllardır alınmadı. Dağlıca’da da önceden PKK’lıların baskın yapacağı haberinin alındığı yetkililerce açıklanmıştı. Bu baskında da PKK’nın hain bir saldırıyı yapacağı haberi istihbarat çevrelerince alınmasına rağmen aynı şekilde yine bir kahpe baskınla karşı karşıya kalınıyor.”

-DÜNDEN BUGÜNE SORUMLULAR HESAP VERMELİ

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın, karakolun yerinin mali yetersizlik nedeniyle değiştirilemediği şeklindeki açıklamasına da değinen Öznur, “24 yıldır terörle mücadeleye 300 milyar dolar para harcayan bir devletin terörle mücadelede en önemli görevler ifa eden kurumun başında gelen Genelkurmay Başkanlığında, en üst rütbedeki bir komutanın ağzından güvenlik güçlerimizin güvenliğini yakından ilgilendiren çeşitli karakolların taşınması konusunu mali imkanlar yetersizdir diyerek taşınamadığının söylenmesi kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Bu sözlerin kabul edilmesi mümkün değildir. Bu tamamen büyük bir ihmal ve büyük bir hatadır. Dünden bugüne bütün sorumlular hesap vermelidir” dedi.

aa

 



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs