En Sıcak Konular

CHP grubu Eryılmaz'ı böyle savundu...

6 Ekim 2008 19:26 tsi
Çankaya Belediye Meclisi'nde, Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz hakkında verilen soru ve araştırma önergelerinin görüşülmesi sırasında arbade yaşandı.

Belediye güvenlik birimlerinin müdahale ettiği oturuma kısa süre verilen aranın ardından Eryılmaz hakkındaki ''rüşvet iddialarına'' ilişkin önergeler oy çokluğuyla gündeme alınmadı.

Çankaya Belediye Meclisi'nin, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz başkanlığında düzenlenen toplantısı, Aktütün Sınır Karakolu'na terör saldırısının kınanması ve şehitler adına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Öz ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Ölmez tarafından, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait olduğu tespit edilen ses kayıtları ve rüşvet iddialarına ilişkin Belediye Meclisi'ne önergeler sundu.

Önergede, ''rüşvet isteyen ve alan CHP'li belediye Meclis üyelerinin kimler olduğu, Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ile başkan Eryılmaz arasında nasıl bir bağ olduğu ve gazetenin desteklendiğine ilişkin iddialar ile başkan Eryılmaz'ın Tavacı Recep Usta'dan 150 bin YTL'nin ne amaçla aldığı'' soruları yöneltildi.

Başkan Eryılmaz, önergeleri, görüşülmeden önce gündeme alınıp alınmasının oylanması gerektiğini ifade ederek, oya sundu.

AK Partili Meclis üyelerinin oylama yapılmadan konu hakkında başkan Eryılmaz tarafından ''bilgilendirici açıklamalar'' yapılması ve rüşvet aldığı öne sürülen belediye Meclis üyelerinin isimlerinin bildirilmesini istemesi üzerine, CHP'li ve AK Partili Belediye Meclis üyeleri arasında sataşmalar oldu.

Başkan Eryılmaz'ın oturuma müdahale ederek defalarca uyarmasına rağmen, arbedeye dönüşen sataşmalara belediye güvenlik güçlerinin müdahalede bulundu. Eryılmaz, bunun üzerine oturuma kısa süre ara verdi.

Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, yeniden başlayan oturumunda ''Hakkımda verdikleri önergeler yargıya intikal etmiş ve İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve CHP Genel Merkezi ile İl Başkanlığı düzeyinde soruşturması sürdürülen konular olduğundan yeniden gündeme getirmeye gerek yoktur'' dedi.

Eryılmaz, toplantıda söz almak ve önergeler hakkında konuşmak isteyen AK Partili Meclis üyelerini sık sık ''konuşmayın, susmayı ve dinlemeyi öğrenin'', ''yerinize oturun'', ''siz kimsiniz?'' şeklinde uyarılarda bulundu.

Başkan Eryılmaz, CHP'li Meclis üyeleri Serdar Soğukpınar ve Nevzat Şafak'ın partilerinden istifa ettiklerini da açıkladı.

AK Partili ve CHP'li Belediye Meclis üyeleri arasında toplantı bitiminde de koridorlarda sözlü sataşmalar yaşandı.

AK PARTİ GRUBU'NUN BASIN TOPLANTISI

Bu arada AK Parti Grubunca Belediye Meclisi'nde basın toplantısı düzenlendi.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Alaattin Varol, basın toplantısında ''Başkan Eryılmaz tamamen demagoji yapmaktadır. Konuşmalar bizzat kasette mevcut. Kendilerini dürüst olmaya davet ediyoruz'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Öz de ''Başkan Eryılmaz ve belediye Meclis üyeleri yolsuzluğun ortasındadırlar. Gizlenmesi ve saklanması söz konusu olamaz. İstanbul'daki İSKİ skandalı gibi, belediyede de sistemli bir yönetim tarzıyla karşı karşıyayız. Bu CHP'nin derin bir yolsuzlu operasyonudur. Verilen önergelerin gündeme alınması ve ısrarla üzerinde durulması gerekir'' diye konuştu.

Çankaya Belediyesi'nin kurduğu spor kulübünün de yolsuzlukların bir devamı niteliği taşıdığını öne süren Öz, ''Çıktı paralar burada kayıt altına alınıyor. Kulübü bağış yaptırılıyor. Burası kimse tarafından da bugüne kadar denetlenmedi'' dedi.

Öz, Eryılmaz'ın Belediye Meclisinden özür dilememesini eleştirdi.

CHP GRUBUNUN AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Mehmet İspir, AK Parti Grubu'nun basın toplantısından çıkan gazetecilere CHP Grubu adına yapılan basın açıklamasını dağıttı.

Açıklamada Başkan Eryılmaz'ın basına yansıyan ''rüşvet iddialarının montaj olduğu'' öne sürülerek, ''Belediye Meclis üyelerine teknik ortamda çalışabilmeleri için, parti ayırımı yapılmaksızın 45 adet bilgisayar dağıtılmasına ilişkin görüşler de montajlanmıştır. Bu bilgisayarlar dönem sonunda iade edilmek üzere zaten zimmetlenmiştir. Isıtılarak, partimizi hedef alan suçlamalarla asılsız gündem yaratılmak istenmiştir'' denildi.



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs