'İsrail'i ABD bile kurtaramaz!' | " /> 'İsrail'i ABD bile kurtaramaz!' | "/>

En Sıcak Konular

'İsrail'i ABD bile kurtaramaz!'

6 Ekim 2008 15:52 tsi
'İsrail'i ABD bile kurtaramaz!' İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, muhtemel bir ABD ve İsrail saldırısına karşı kendilerini savunacak yeterlilikte ve güçte olduklarını söyledi.

Tuğgeneral Cezayiri, ABD'nin İsrail'i silahlandırması ve bu ülkeye yeni hava savunma sistemleri vermesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "her iki ülkenin de kriz içinde olduğunu ve İran aleyhindeki propagandalarının ters teptiğini" savundu.

"ABD'nin işgalci ve yanlış politikaları sonucu, kazdığı kuyuya düştüğünü ve bunun Amerikan halkına çok pahalıya mal olduğunu" iddia eden Cezayiri, “Afganistan ve Irak'ta milyonlarca insanın ölümüne, yaralanmasına ve mülteci konumuna düşmesine neden olan ABD, gün gelecek bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyecek” ifadesini kullandı.

Cezayiri, ABD'nin İran'a yönelik askeri saldırı seçeneğini masada tutmasına ilişkin olarak da şunları söyledi: “ABD'nin içinde bulunduğu bütün zorluklara rağmen kabul etmeliyiz ki, deli ve yolun sonuna gelenler olağan dışı işlere başvurabilir. Ancak İran, kendini savunacak ve her türlü saldırıyı fırsata dönüştürerek düşmanların yenilgisini hızlandıracak konumda.”

İsrailli yetkililerin, her fırsatta saldırı tehdidini dile getirmesinin bu rejimin iç sorunuyla bağlantılı olduğunu anlatan Cezayiri, “33 gün savaşında Hizbullah karşısında alınan yenilgiyle başlayan kriz devam ediyor” diye konuştu.

“İsrail, bugün siyasi, ekonomik, güvenlik ve toplumsal krizle karşı karşıya. ABD'nin silahları bile onu kurtaramayacak” diyen Cezayiri, “siyonizme içte ve dışta sırt dönüldüğünü ve sonun başlangıcı sürecine girildiğini” savundu. 

aa



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs