sıradışı öneri | " /> sıradışı öneri | "/>

En Sıcak Konular

Pamukoğlu'ndan sıradışı öneri

6 Ekim 2008 14:34 tsi
Pamukoğlu'ndan sıradışı öneri Aktütün saldırısının ardından jandarma karakollarının taşınması gündeme gelirken, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu son PKK saldırısı ile ilgili farklı ve yeni bir öneride bulundu...

Kurduğu parti ile siyasete atılan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, "karakol mantığı"nın terk edilmesi gerektiğini iddia etti:

"Bu karakollar kaçakçılık için kurulmuş karakollar... Bunlarla olmaz. Ne kadar sağlamlaştırırsanız sağlamlaştırın fark etmez... Sabit karakollarla bu iş olmaz... Bu karakolların kaldırılması lazım... Bu karakollarla terörle mücadelenin yürütülmesi mümkün değil. Teröristler nasıl hayalet gibiyse siz de hayalet gibi olacaksınız. Durağan yapılarla bu mücadele olmaz."

Bir televizyon kanalına konuşan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, 15 askerimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Pamukoğlu, dağdaki teröristlerin temizlenmesinin önemine işaret ederek, Kandil'e gidilerek elebaşlarının yakalanması gerektiğini ifade etti. Dağdaki teröristlerin temizlenmesi durumunda bunun şehirlere olumlu yansıyacağını anlatan Pamukoğlu, bölgede güçlü olan AK Parti'yi de şu sözlerle eleştirdi:

"Orada altın dağıtarak. Oradaki ileri gelenlere kredi vererek, o bilinen klasik laflarla, erzak falan dağıtarak onlar olmaz. Bir defa dağları temizleyeceksiniz. Halkın ve milletimizin canını yakan dağdakiler. Dağı yok edeceksiniz. Dağı besleyen İran'dakileri, Kuzey Irak topraklarındakileri de yok edeceksiniz. Bunları yapmadan sosyal ekonomik hiçbir şey yapılmaz."

Dağın temizlenmesinden sonra geriye tek bir mesele kalacağını anlatan Pamukoğlu, bu meselenin işsizlik olduğunu vurguladı. Bu ikisinin yapılmaması durumunda oradaki halkın devletin tarafına çekilemeyeceğini anlatan Osman Pamukoğlu, devletin güç ve otoritesini her yerde hissettirmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Bunu yapamadığınız sürece bu ağlamalar sızlamalar, bu akademik konuşmalar, işe yaramayan laflar devam eder" diyerek sert bir çıkış yapan Pamukoğlu, teröristlerin devlete teslim olmasının sağlanmasını, bu olmuyorsa devletin onları yok etmesi gerektiğini vurguladı.

Yıllardır oradakilere bölgenin geliştirilmesi için verilen kredilerin Akdeniz'de otel yapımına, İstanbul'da şirket kurmaya gittiğini ve oralara yatırım yapılmadığını anlatan Osman Pamukoğlu, iktidara gelmeleri durumunda sadece milletvekillerinin değil, bürokrasinin de dokunulmazlığının kaldırılacağını ve herkese hesap sorulacağını sözlerine ekledi.



Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,177 µs