En Sıcak Konular

Marmara'yı lodos çarptı

6 Ekim 2008 12:09 tsi
Hızı saatte 80 kilometreye ulaşan şiddetli lodos Marmara'yı felç etti. İstanbul, Bursa, Yalova ve Çanakkale'de birçok feribot ve vapur seferi iptal eddi. Binaların çatısı uçtu ve ağaçlar devrildi.

Marmara'nın genelinde etkili olan lodos nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi ve deniz ulaşımı aksadı. İstanbul'da etkili yağış ve lodos nedeniyle 7 ağaç devrildi, 4 binanın çatısı uçtu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte süren bölgesel yağış ve lodosun etkisiyle çeşitli ilçelerde 7 ağaç devrildi. 4 binanın da çatısı uçarak, çevreye zarar verdi.
HIZI 80 KM

Saatte 80 kilometre hızla esen lodos nedeniyle Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy ile Kartal-Yalova seferleri karşılıklı iptal edildi. Aynı şekilde dış hat seferlerinden Yalova-Yenikapı ile Bursa - Yenikapı hattında da bazı seferler iptal edildi.

BUGÜN YAĞIŞ YOK

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte lodos fırtınasıyla birlikte başlayan yağışın sırasında Göztepe'de metrekareye 3,8, Şile'de 1,2, Florya'da 2,8, Kumköy Kilyos'ta 3,2, Sarıyer'de 3,6, Çatalca ve Kartal'da 4'er kilogram yağış düştüğünü söyledi. Yıldırım, İstanbul'da bugün yağış beklemediklerini ifade etti.

DALGALAR EVE GİRDİ

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, kuvvetli lodosun etkisiyle oluşan dalgalar sahil şeridindeki 15 kadar ev ve iş yerinde su baskınına neden oldu. Vatandaşlar saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle evlerine giren deniz suyunu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştıkları gözlendi. Çanakkale Boğazı'nda etkili olan lodos, deniz ulaşımını da aksattı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde öğlen saatlerinde etkili olan sağanak yağmur yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Etkili olan sağanak yağmurda cadde ve sokaklarda yollardan akan suların işyerlerine girmemesi için esnaf yoğun çaba harcadı. Zonguldak'ta balıkçılar fırtına nedeniyle balığa çıkamadı.

 

AĞAÇLAR DEVRİLDİ
 
Balıkesir'de şiddetli fırtına ağaçları devirdi. Zonguldak da dün fırtınanın etkisi altındaydı. Araçların üzerine düşen araçlar hasara yol açtı.



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs