En Sıcak Konular

16 asker parasızlık kurbanı mı?

6 Ekim 2008 11:27 tsi
16 asker parasızlık kurbanı mı? Alçak saldırının ardından basının karşısına çıkan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız şok sözler sarf etti...

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Genelkurmay Karargahı İnönü Salonu’nda düzenlediği basın bilgilendirme toplantısı terör örgütünün kırılma noktasına doğru gittiğini ifade etti.

Org. Iğsız, bugün örgüt mensuplarının büyük bölümünün de endişe içinde olduğunu çıkış yolu arayan örgütün ses getirecek bir eylem düzenlemek için Aktütün’de bunu gerçekleştirmeye çalıştığını kaydetti. Orgeneral Iğsız, ‘’Aktütün’de bunu gerçekleştirememiştir. Bayraktepe’de 6 lider askerden 5’inin zarar görmesine rağmen direnişte en ufak azalma olmamıştır. Bu şehitleri boşu boşuna şehit edilmiş haline dönüştürürsek onlara hakaret etmiş oluruz’’ diye konuştu.

 
TEK TEK DOLAŞAMAYIZ

2. Ordu bölgesinde Aktütün benzeri 365 tane üs bölgesinin yer aldığını bildiren Orgeneral Iğsız, ‘’Bunların hepsini tek tek Ordu Komutanı’nın dolaşması mümkün değil. Ancak ben 2. Ordu Komutanlığım döneminde üç defa Aktütün Karakolu’na gittim. Bu da bölgeye verdiğimiz önemin işaretidir’’ dedi.

HAVAN ATIŞI YAPMIŞLAR

Radarla teröristlere ait havanın yerinin tespit edilmesi üzerine topçu atışlarıyla bu bölgede etki altına alındığını anlatan Orgeneral Iğsız, Bayraktepe’nin çok kayalık olması nedeniyle burada taşlarla kurulun mevzilerin teröristlerin havan atışı sırasında yıkıldığını dile getirdi. Orgeneral Iğsız, çatışmada şehit olan 15 personelden 13’ünün şarapnel yarasıyla şehit düştüğünü anlattı. Orgeneral Iğsız, olay sırasında Hakkari’den Kobra tipi taarruz helikopterini bölgeye sevk edildiğini, tespit edilen 10-15 kişilik bir terörist grubun da iki F-16 tarafında vurulduğunu bildirdi.

TEKNOLOJİMİZ YETERLİ DEĞİL

Orgeneral Iğsız, daha sonra soruları yanıtladı. İstihbarat konusunda ‘’bir anlayış farklılığı olduğunu’’ ifade eden Orgeneral Iğsız, şunları kaydetti: ‘’Teknik imkanının varsa her yeri kontrol altında tutabilirsiniz. Ancak teknik imkanlar bu şekilde çalışmıyor. Teknik olarak bizim imkanlarımız her alanı kontrol altına alacak düzeyde değil. Dünyada da böyle bir teknoloji yok. Biz 100-150 metrelik bir alanı kontrol altına alabiliyoruz. Bu, haritada kalem ucu kadar bir yere bakıyorsunuz demektir. Ancak teknik imkanların doğru kullanımı bir maharet işi. Arkadaşlarımızın mahareti çok üst düzeydedir. Bütün bölgeye tarasanız bu seneyi bulur. Seçicilik büyük bir maharetle gerçekleştirilmektedir.’’

HİÇ KİMSE GÖREMEZ

Orgeneral Iğsız, bu teknik imkanların meteorolojik durum ve coğrafi koşullardan da etkilendiğini dile getirerek, ‘’Biz burada kuş uçsa görürüz diyemeyiz. Hiç kimse göremez’’ dedi.

KAYIP ASKERLER ŞEHİT SAYILDI

Çatışma sırasında, Jandarma Özel Harekat Timi’ne mensup iki uzman erbaş ile irtibatın kesildiğini ve uzman erbaşlara halen ulaşılamadığını belirten Orgeneral Iğsız, ‘’Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalarımız aralıksız olarak devam etmektedir’’ dedi. Iğsız, çatışmada yaralanan askerlerden ikisi hariç diğerlerinin durumunun iyi olduğunu, bu iki askerin de çok ciddi hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

K.IRAK’TAN PKK’YA DESTEK VAR

Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetimin hiçbir şekilde desteğini alamadıklarını söyleyen Orgeneral Iğsız, buradaki yol, hastane gibi imkanların da terör örgütüne sunulduğunu belirtti. Orgeneral Iğsız, beklentilerinin Irak’ın kuzeyindeki yönetimin PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesi ve örgüte verilen desteğin ortadan kaldırılması olduğunu söyledi. Orgeneral Iğsız, sivil halka zarar verilmemesinin temel prensipleri olduğunu vurgulayarak, örgütün bunu istismar ettiğini, özellikle Irak’ın kuzeyinde halka çok yakın bölgelere yerleştiklerini anlattı.

ABD İLE SORUN YAŞANMIYOR

ABD ile istihbarat alışverişinin devam ettiğini kaydeden Orgeneral Iğsız, ‘’Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok’’ diye konuştu. Orgeneral Hasan Iğsız, Aktütün’de meydana gelen olayın 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel tarafından incelendiğini ve değerlendirildiğini belirterek, Orgeneral Özel’in dün ve bugün bölgede bulunduğunu söyledi.
 
 
BUGÜN



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,584 µs