En Sıcak Konular

Taraf ve Vakit'ten TSK'ya sorular

6 Ekim 2008 10:59 tsi
Taraf ve Vakit'ten TSK'ya sorular Taraf ve Vakit'ten Genelkurmay'a sorular: "Aktütün'ün ölü çocukları soruyor. Onlar artık soramaz elbette ama, bu soruyu sormak en çok onların hakkıydı"

Taraf gazetesi Aktütün'de şehit düşen 15 askerin ağzından Genelkurmay'a bazı sorular yöneltti: "Neden öldük komutanım, bizi neden korumadınız?
 
Aktütün'ün ölü çocukları soruyor. Onlar artık soramaz elbette ama, bu soruyu sormak en çok onların hakkıydı : ...

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanı generaller Meclis'i protesto yerine Aktütün'le uğraşsalardı, biz o gün ölür müydük?

- Komutanım, biz öldükten sonra dün açıklamışsınız gazeteci çağırıp :" Aktütün karakolunun yerini 2009'a kadar değiştireceğiz." Gazeteler ilk kez kafasını azıcık kaldırıp "Yeter artık" demese, bunu yapar mıydınız?

- "İstihbarat eksiğimiz yok" da demişsiniz dün komutanım. Peki 350 kişilik PKK grubunun geldiğini nasıl göremediniz, gördünüzse neden önlem almadınız? Önlem aldığınız için mi öğle vakti göstere göstere saldırdılar?

- Aktütün'ün mayıs ayındaki baskın sonrasındaki halini bilenler vardı aramızda. Gözden çıkarıldığı her halinden belliymiş. Kaçakçılık için yapılmış zamanında ve defalarca basılmış. Burada askeri hata yok mu komutanım?

- O karakol sınırından geçişi önlemek içinmiş komutanım. Oysa PKK Aktütün'ü basmak için sınırı geçiyordu orada. Bunu 1992'den bu yana tam beş defa yaptı. Hepimiz öldük, tam 44 kişi. Siz ise hesap bile vermediniz. Neden?

- Zayiatın büyük bölümü sınır ötesinden açılan ateş yüzünden demişsiniz. Bu zaten her defasında böyle oldu. O halde o karakol hâlâ neden vardı? Askerî hata olmasa bu kadar zayiat verilir miydi? Biz bu kadar ölür müydük?

- Aktütün ve öteki bir çok karakol defalarca basıldı. Siz ise hesap vermek yerine tartışmaları bastırdınız, haber yapılmasını yasakladınız. En büyük acı sizin orada yaşanıyor komutanım, bunu tartışmayıp da neyi tartışacağız?

- Siz, dün gazetecilere bilgi veren komutanım; geçen yıl yine aynı gafletle basılan Dağlıca'daki komutan yarbaya başarı plaketi veren ordu komutanı değil misiniz? O plaket yerine hesap verseydiniz biz bugün yaşıyorduk.

VAKİT'TEN ASKERE 12 SORU

Daha önce 5 defa basılan ve 29 şehit verdiğimiz karakolun bir defa daha PKK'nın hedefi olması sabırları taşırdı. Uzmanlar, 15 evladımızın şehit olmasıyla ilgili olarak Genelkurmay'a can alıcı 12 soru yöneltti.

BİZİM KARAKOLLAR BBG EVİ Mİ?

- İsrail'den alınan ve kiralanan casus uçaklar, katırlar ve ağır silahlarla sınırı geçen 400 kişilik terörist grubu fark edemedi mi? BBG evi olan PKK kapmlarımı mı yoksa bizim karakollar mıydı?

- Erken uyarı uçağı siparişleri 2002 yılında verildi. Boeing firmasıyla yapılan anlaşma gereği teslimat 2007'de gerçekleşecekti. Teslimatın bir yılı aşkın gecikmesinin sebibi ne?

ANLIK İSTİHBARAT YAPILDI MI?

- ABD ile yapılan anlaşma gereği bölgenin istihbarat ağını elinde tutan ABD'den Türkiye'ye terörist grup hakkında anlık istihbarat yapıldı mı? Yapıldı ise ne gibi tedbirler alındı? Yapılmadı ise ABD ile "işbirliği"nin gözden geçirilmesi gerekmiyor mu?

- Söz konusu çatışmanın 58 saat sürdüğü belirtiliyor. 5 saat içerisinde bölgeye havadan ve karadan destek sağlanmamış olmasına yol açan zaafiyet nasıl açıklanacak? Daha önceki baskınlarda da çeşitli mazeretler ileri sürülmüştü. Hep mazeretlerin arkasına mı saklanılacak?

GOLFÇÜ PAŞANIN DUYARSIZLIĞI

- Eğer bölgeye gerekli destek sağlandı ise, 400 kişilik terörist grubu, sadece 23 kayıp vererek elini kolunu sallayarak sınırı nasıl terk etti?

- Çatışma, Cuma günü öğle saatlerinde başladı ve en az 4-5 saat sürdü... Yapılan ilk resmi açıklamalarda, Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının terörist saldırıyı püskürttüğü belirtildi... Demek oluyor ki Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu'nun çatışmadan haberi vardı... Peki Babaoğlu, Antalya'da katıldığı Golf Turnuvası'nı bırakıp niye asıl işinin başına dönmedi?

SORUMLULAR CEZALANDIRILACAK MI?

- Daha önce 5 saldırıya maruz kalan ve stratejik önemi bulunan Aktütün karakolu için gerekli tedbirleri almayanlar hakkında ne gibi işlemler yapılacak? Bir tren kazasından dolayı Genel Müdür'ün hatta Bakan'ın istifası istenebiliyorsa, böylesine geliyorum diyen bir facianın tedbirini almayan sorumlular hakkında zincirleme bir şekilde kanuni işlemler yapılması gerekmez mi?

Taraf-Vakit

 



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,824 µs