En Sıcak Konular

'Nazi değilim kebabı da çok severim'

6 Ekim 2008 10:43 tsi
'Nazi değilim kebabı da çok severim' 
Avrupa'da yükselen ırkçılığın sesi olarak görülen genç siyasi Sunday Telegraph'a konuştu: Yakın arkadaşlarım arasında Türkler de var. Onlar da Türkiye'nin AB'ye ait olmadığını düşünüyor..

Avusturya'da yapılan genel seçimlerde halk desteğini artıran ve ülkenin en büyük üçüncü partisinin lideri olduğunu dosta düşmana ilan eden Heinz-Christian Strache İngiliz Sunday Telegraph gazetesine uzun bir röportaj verdi. Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) ırkçı bir parti olmadığını kendisinin de "ırkçılıktan uzak" bir kişi olduğunu söyleyen Strache tek amacının Avusturyalıların kendi vatanlarında azınlık durumuna düşmesini engellemek olduğunu söyledi. Hem Avusturya gazetelerinde hem de Avrupa basınında kendisinden "genç Hitler" ve "Nazi" ifadeleriyle bahsedilen Strache hakkındaki tüm ırkçı iddialarını yalanladı... İşte kendi ağzından Strache:

* Ben ırkçı değilim. Türkler tarafından aşağılanan, hakarete uğrayan, hatta soyulan ve tecavüz edilen temiz Avusturyalı gençler için çalışıyorum.

* Benim de çok yakın Türk arkadaşlarım var. Ama onlar kanunlara saygılı ve çok çalışan insanlar.

* Türk arkadaşlarım da benim "Türkiye, AB'ye üye olmamalı" fikrimi destekliyor. Onlar da Türkiye'nin Asya'ya ait olduğunu düşünüyor.

* Avrupa'nın tabii ki Hıristiyan olduğunu düşünüyorum. Ve İslam'ın yayılmasına karşı çalışacağım.

* Avusturya'nın yemeği schnitzel'dir... Ben kebabı da seviyorum.

* Öyle sınıflar var ki 30 öğrenciden 2'si Avusturyalı. Bu çocuklara anlamadıkları bir dilde hakaret ediliyor. Kendi ülkelerinde ırkçı saldırıya maruz kalıyorlar.

* Barda kendim ve 2 arkadaşım için bira istedim. O gürültüde el işareti yaptım bana "Nazi işareti yapıyor" diyerek Nazi damgası vurdular...

Türk kızlarına "peçe mafyası" diyorlar

Telegraph, Strache'ye oy verenlerle ve Türk göçmenlerle görüştü. Sol görüşlü olduğunu söyleyen Mario Miksch, "Birçok sol görüşlü Avusturyalı gibi bu seçimde Strache'ye oy verdim. Göçmenlerin sosyal devletin verdiklerini sömürmesine tahammül edemiyorum" dedi. Viyana'da taksi şoförlüğü yapan Gürkan Sadık, "Türk kızlarına okulda peçe mafyası diyorlar. Burası Türkiye gibi değil. Kesinlikle dost canlısı değiller. Biz yabancıya kapımızı açarız. Onların yapısıysa bizimkinden çok farklı" diye konuştu.

sabah



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,182 µs