Süper Kobraları da düşürmek istemişler! | " /> Süper Kobraları da düşürmek istemişler! | "/>

En Sıcak Konular

Süper Kobraları da düşürmek istemişler!

6 Ekim 2008 08:35 tsi
Süper Kobraları da düşürmek istemişler! Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne uçaksavar ve roketlerle düzenlenen saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Teröristlerin saldırısının hemen ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan bölgeye Süper Kobra helikopterler gönderildi.

Ancak değişik bölgelerde 350 kadar olduğu tahmin edilen teröristlerin hava harekatını da hedef aldığı ortaya çıktı. Teröristlerin bölgeye intikal eden Süper Kobra helikopterlerini de yoğun ateş altına aldığı öğrenildi. Teröristlerin açtığı ateş Süper Kobralara isabet etmedi.

Saldırının hemen ardından Şemdinli ve Yüksekova'da görevli polis özel harekat timlerinin çatışma bölgesine gitmek istedikleri öğrenildi. Hakkari Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'ndeki polislerin müdürlerine, "Aktütün'e gidelim, hainlerle çarpışalım" dedikleri, bunun üzerine bölgedeki komutanlarla görüşülerek 'ihtiyaç varsa özel tim emrinizde' mesajının iletildiği belirtildi. Ancak ilgili komuta kademesinin operasyona katılan asker özel timcilerin sayısını yeterli görerek polisin talebini beklemeye aldıkları belirtildi.

Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan terör zirvesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de bölgeye özel harekat takviyesi yapma kararı aldı. 18. dönem özel harekat temel eğitim kursuna katılan 550 özel harekatçı, eğitimlerini tamamladı. 550 özel timcinin bugün düzenlenecek mezuniyet töreninin ardından Doğu ve Güneydoğu illerine gönderilmesi planlandı. Mezuniyet törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tüm bakanlar davet edildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın hazır bulunacağı törende 550 özel harekatçı devlet erkanına yenilenen eğitim alanında helikopter eşliğinde özel bir gösteri yapacak.

Yaralı asker anlatıyor: Teröristler dört yandan ateş ediyorlardı

Aktütün Jandarma Karakolu'na yönelik saldırıda askerin canı pahasına mücadele ettiği ortaya çıktı. Nöbet istirahatindeki çok sayıda Mehmetçik'in, silah seslerini duyar duymaz siperlere koştuğu öğrenildi. Bu erlerden biri de Vahdettin Karacadağ'dı. Çatışmada karnından vurulan Karacadağ, o anı şöyle anlatıyor: "Çok kalabalıklardı. Dört tarafımızdan ateş açılıyordu. Mevziye giderken vurulmuşum, sonradan fark ettim."

Edinilen bilgilere göre, teröristler Aktütün Karakolu'nu yukarıdan gören Bezele ve Bayraktepe mevkilerinden saldırdı. Mehmetçik'in kayıpların önemli bir bölümünü ilk anda verdiği öğrenildi. Çatışmada yaralanan askerlerin ifadeleri de teröristlerin dört koldan saldırdığını ortaya koyuyor. Yaralı askerlerden Diyarbakırlı Vahdettin Karacadağ'ın ifadeleri çatışma anında neler yaşandığını da ortaya koyuyor. GATA'da tedavi altında bulunan 7 aylık asker Karacadağ, kendisini ziyarete gelen akrabası Ferit Şeyhan'a o anı şöyle anlatıyor: "Nöbetimi bitirdim, istirahatteydim. Saat 12.00 gibiydi. Silah sesleri duydum. Hemen mevziye koştum. Yanıma 9 el bombası aldım. Dört tarafımızdan ateş açılıyordu. Bayağı kalabalıktılar. El bombalarım bitince MG3'ü aldım. Bir süre onunla ateş açtım. Mermim bitince komutanımdan izin alarak karakola gittim. Mevziye geri dönerken vurulmuşum."

Ayaşin'de PKK kampları vuruldu

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde bulunan PKK kamplarını vurduğunu duyurdu. Açıklamada sivil halk ve yerel unsurların gözetildiğine dikkat çekildi

cihan



Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,391 µs