En Sıcak Konular

Şehit cenazesini siyasete alet etmek istediler

5 Ekim 2008 19:41 tsi
Eskişehir'de şehit Hasan Önal'ın cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Gül ve Erdoğan aleyhine slogan atmaya davet eden gruba vatandaşlar tepki gösterdi.

Şemdinli Aktütün Karakolu'nda şehit olan 15 askerden en rütbelisi olan Jandarma Astsubay Hasan Önal'ın cenaze namazı Eskişehir Reşadiye Camii'nde kılındı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verilen Önal'ın cenaze namazına Cumhurbaşkanı Gül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık'ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Şehit Hasan Önal'ın yakınlarının son derece bitkin olduğu gözlenirken vatandaşlar uzun süre terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Şehit annesi Ayşe Önal'ın camiye gelişi sırasında sarf ettiği "Bizim şehidimiz ölmedi Hasan yaşıyor, hepimiz Hasan olduk" şeklindeki sözleri cenaze törenine katılanları duygulandırdı.

Şehit Jandarma Astsubay Hasan Önal'ın babası Durmuş Ali Önal aylakta durmakta zorlanırken kız kardeşi ve kuzenlerinin asker elbisesi giymesi dikkat çekti. Şehit Hasan Önal'ın cenazesinde, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Hepimiz Hasan'ız, PKK'ya yeteriz" şeklinde sloganlar atıldı.

Cenaze töreni için helikopterle Eskişehir'e gelen Gül ilk olarak valiliği ziyaret etti. Burada kısa bir süre kalan Gül, bilgi aldı. Daha sonra Reşadiye Camii'ndeki cenaze törenine geçen Gül camiye gelişinde şehidin ailesine taziyede bulundu, ardından cenaze namazında saf tuttu.

ŞEHİT ANNESİ BAYILDI

Şehit Önal'ın cenaze namazını Eskişehir Müftsü Ahmet Akın kıldırdı. Namaz öncesi kısa bir konuşma yapan Akın; "Birbirimize düşerek vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Biz tarih boyunca birlik olmuş, herkese sevgi öğretmiş bir milletiz. Hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün camiye gelişi sırasında bir grubun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik protesto girişimi dikkat çekti. "Tayyip oğlunu askere gönder", "Katil Amerika, işbirlikçi AKP" şeklinde sloganlar atıldı. Namaz sonrası yetkililer alanı terk etse de, Şehit Önal'ın cenazesi, aile yakınlarının tabuta sarılması üzerine bir süre bekletildi. Gözyaşları içinde şehidin tabutunu bırakmak istemeyen aile üyelerini görevli askerler ikna etmeye çalıştı. Oğlunun acısına daha fazla dayanamayan anne Ayşe Önal, tabutun başında baygınlık geçirdi. Şehidin tabutunu omuzlarına alan askerler ise anne Ayşe Önal'ın kendine gelmesi için dakikalarca bekledi. Ayşe Önal'ın yakınlarının desteği ile ayağa kalkmasının ardından askerler şehidin tabutunu alandan çıkardı.

PROTESTOCU GRUBA, "ŞEHİT CENAZESİ'NDE SİYASET OLUR MU?" TEPKİSİ

Namaz sonrası cenazenin kabrine götürülüşü esnasında ise Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bayrakları açan bir grubun Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül aleyhine slogan atmaya devam etmesi vatandaşların sert tepkisi ile karşılaştı. Kalabalığın arasına karışarak vatandaşlardan 'Tayyip oğlunu askere gönder' şeklinde slogan atmalarını isteyen bu gruba bir vatandaş 'Bizim çocuklarımız ölüyor, siz pankartlarla gelip eylem yapıyorsunuz, elinizde Türk bayrağı alın' diye çıkıştı.

Yaşlı bir vatandaş ise protestocu gruba dönerek, "Kardeşim bu bir reis-i cumhur. Böyle bir davranış hareket olur mu?" sözleri ile tepki gösterdi ve yetkililerden grubun uzaklaştırılmasını istedi. Başka bir vatandaş ise, "Bu şehit cenazesi burada siyaset yapılır mı?" diyerek TGB üyelerine çıkıştı. Törene katılan diğer vatandaşlar da Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin alanı terk etmelerini istedi. Namaza katılan vatandaşlarla küçük grup arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Bu sırada, protestoculardan birisi gözaltına alındı.

cha



Bu haber 1,150 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,421 µs