En Sıcak Konular

Dönüş yolu çileye döndü...

5 Ekim 2008 17:13 tsi
Yalova-Topçular ile Gebze-Eskihisar ve Gelibolu-Lapseki arasındaki feribot seferleri iptal edildi. İstanbul'da 7 ağaç devrildi. Deniz otobüsü seferleri durdu.

Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatili fırsat bilip yaşadıkları şehirlerden çıkan vatandaşlar, dönüş yolunda araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu. 

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL OLUNCA TATİLCİLERİN DÖNÜŞÜ ÇİLE OLDU 

Yalova Topçular ile Gebze Eskisihar arasında sefer yapan feribotların hava muhalefeti sebebiyle iptal olması binlerce tatilcinin İzmit Körfezi'ne akın etmesine sebep oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin güzergahtaki yol ve asfalt çalışmasına yağmur da eklenince Karamürsel,Gölcük ve Kocaeli'de kilometrelerce kuyruk oluştu.  

Topçular Eskihisar feribot seferleri şiddetli fırtına sebebiyle saat 13.00'ten itibaren yapılamıyor. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi yetkilileri, Eskihisar ve Topçular'a gelen araç sürücülerini anons yaparak uyarıyor. İstanbul'dan Yalova ve Bursa'ya dönmek isteyenlerin bir kısmı havanın düzelmesini araçlarını yol kenarına park ederek beklerken, bir kısmı ise İzmit Körfezi'ni tercih ediyor. 

Esas yoğunluğu ise Ege ve Akdeniz'den dönen İstanbullu tatilciler oluşturuyor. Bursa ve Yalova'yı kullanarak İstanbul'a dönmek isteyen ancak feribotların iptal olmasıyla İzmit Körfezi'ni karadan kat etmek isteyen tatilciler, yağmurlu havaya bir de yol yapım çilesi eklenince mağdur oldu. Karamürsel Gölcük ve Kocaeli kent merkezindeki yol kavşak ve asfaltlama çalışmaları bitmeyince kilometrelerce kuyruk oluştu. Vatandaşlar bir kısmı dinlenme tesislerinde konaklayıp yolun açılmasını beklerken, diğerleri ise yavaş yavaş ilerlemeye çalışıyor.

ESKİHİSAR-TOPÇULAR FERİBOT SEFERLERİ, FIRTINA NEDENİYLE DURDURULDU

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesinin (İDO) Kocaeli ile Yalova arasındaki Eskihisar-Topçular feribot seferlerine, elverişsiz hava koşulları nedeniyle ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, Eskihisar-Topçular feribot seferleri, saat 13.20'den itibaren fırtına nedeniyle geçici olarak durduruldu.

Bölgede, gün batımı ve lodostan esen rüzgarın saatteki hızının 75-80 kilometre arası, İzmit Körfezi'ndeki dalga boyunun ise yaklaşık 2 metre olduğu öğrenildi.

GELİBOLU-LAPSEKİ ARABA VAPURU SEFERLERİ YENİDEN DURDURULDU

 Çanakkale Boğazı'nda etkili olan lodos nedeniyle Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri yeniden durduruldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, zaman zaman etkisini artıran fırtına nedeniyle Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri geçici olarak iptal edildi.

Tatillerini Ege ve Akdeniz'de geçiren, İstanbul ve Trakya yönüne gitmek için Lapseki-Gelibolu güzergahını seçen tatilcilerin kullandığı araçlar ise şehir merkezinde yaklaşık 1.5 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Ekipler, araç yoğunluğunun buradaki trafik akışını olumsuz etkilememesi için araçları yol kenarlarında bekletiyor.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli araba vapuru seferlerinin güçlükle yapılabildiğini, Çanakkale-Eceabat seferlerinin ise sorunsuz sürdürüldüğünü kaydetti.

HIZLI FERİBOTLARDA TATİL DÖNÜŞÜ YOĞUNLUĞU 

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde İstanbul'a dönmek isteyen vatandaşların tercih ettiği Bandırma-Yenikapı hızlı feribotlarında büyük yoğunluk yaşandı. 

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren vatandaşlar tatilinin son gününde dönüş yollarına düştü. Yenikapı-Bandırma arasını 2 saatte giden İDO hızlı feribot ve deniz otobüslerini tercih eden vatandaşlar Bandırma Feribot İskelesi'nde yoğunluk oluşturdu. Her seferde 200 araç ve 800 yolcu taşıyan hızlı feribotlara binmek isteyen vatandaşlar feribot iskelesinde uzun kuyruklar oluşturdu. İDO yoğun yolcu talebini karşılayabilmek için Pazar günü Bandırma'dan Yenikapı'ya 5 hızlı feribot ve 4 deniz otobüsü seferi yaptı. Hızlı feribotlara binecek araçlar iskelede özel güvenlik görevlileri tarafından dedektörlerle arandıktan sonra feribota alındı. 

-İSTANBUL'DA ETKİLİ YAĞIŞ VE LODOS NEDENİYLE 7 AĞAÇ DEVRİLDİ, 4 BİNANIN ÇATISI UÇTU

İstanbul'da etkili yağış ve lodos nedeniyle 7 ağaç devrildi, 4 binanın çatısı uçtu.

AA muhabirinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kentte süren bölgesel yağış ve lodosun etkisiyle çeşitli ilçelerde 7 ağaç devrildi. Ayrıca, 4 binanın da çatısı uçarak, çevreye zarar verdi.

Bu arada, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) iç hatlarından Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy ile Kartal-Yalova seferleri karşılıklı iptal edildi. Aynı şekilde dış hat seferlerinden Yalova-Yenikapı arasında saat 14.00'te, Bursa-Yenikapı hattında saat 15.00'te yapılacak seferlerin de iptal edildiği belirtildi.

Ajanslar

 



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,637 µs