FLAŞ! Genelkurmay'dan radikal karar | " /> FLAŞ! Genelkurmay'dan radikal karar | "/>

En Sıcak Konular

FLAŞ! Genelkurmay'dan radikal karar

5 Ekim 2008 15:51 tsi
FLAŞ! Genelkurmay'dan radikal karar Aktütün Sınır Jandarma Bölüğü'nün 1992'den bu yana 5. kez saldırıya uğramasına yönelik soru işaretleri Genelkurmay'ı bu konuda bir karar almaya sevk etti. Genelkurmay tarafından düzenlenen brifingde önemli açıklamalar yapıldı...

Bugün Genelkurmay Başkanlığı tarafından medyanın savunma muhabirlerine Genelkurmay Karargahı İnönü Salonu'nda verilen brifingde önemli açıklamalar yapıldı.

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hasan Iğsız, güvenliği eleştiri ve tartışmalara konu olan ve içlerinde Aktütün Karakolu'nun da bulunduğu 5 karakolun bulundukları yerlerden taşınacaklarını açıkladı.

Iğsız, Aktütün Karakolu'nun Berçar Tepe'ye taşınması için bir çalışma başlatıldığını ve karakolun 2009 yazına kadar buraya taşınacağını söyledi.

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hasan Iğsız, saldırıda öldürülen teröristlerin sayısının daha fazla olabileceğini belirtirken, terör örgütünün bir "kırılma noktasına doğru gittiğini ve bunun sadece kendi düşünceleri olmadığını" kaydetti. Org. Iğsız, saldırıyı düzenleyen terörist grubun sayısıyla ilgili "yorum yapamayacaklarını, ancak kalabalık bir grup olduğunu" belirtti. Iğsız açıklamasında, "Bu mücadele terör örgütüyle güvenlik güçleri arasındadır. Başka şeyler karıştırılmasın. Bireysel olaylar bireysel boyutta kalmalı" şeklinde konuştu.

Iğsız, şehit askerlerimizden 13'ünün havan saldırısıyla şehit düştüğünü ifade etti. Yaralı mehmetçiklerden ikisinin durumunun ağır olduğunu belirten Org. Iğsız, yaralıların hayati bir tehlikelerinin bulunmadığını kaydetti.  

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Iğsız, brifingde, Kuzey Irak'teki yerel Kürt yönetiminin PKK'ya destek verdiğini belirtti. ABD ile istihbarat işbirliğinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Iğsız, "istihbarat alıyoruz derken her şeyi görebiliyoruz demek değildir. Bir noktayı seçiyoruz, teknolojiyi oraya yönlendiriyoruz" şeklinde konuştu. "

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Iğsız'ın açıklamalarında "terörle mücadelede insan haklarına saygılı olunduğu" vurgusu yapılırken, "terörle mücadeleden zarar görenlerin mağduriyetine" de dikkat çekmesi, Perşembe günü yapılacak olan "Terörle Mücadele Zirvesi" açısından önemli bir sinyal olarak yorumlanıyor... Iğsız brifingde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 9 Ekim Perşembe günü kapsamlı bir zirve yapılacağını hatırlattı.

Org. Iğsız, "fikir sahibi olunmadan tartışılmasına karşı çıktığı" açıklamalarında, askerlerin görevlerini yaptıklarını ve boşuna şehit olmadıklarını vurguladı. Iğsız, teröristlerin aslında saldırıyı akşam yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hasan Iğsız, saldırı esnasında "kayıp" olduğu duyurulan iki askeri personelin de şehit olabileceğini belirtti.



Bu haber 1,341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,832 µs